Electronic Beats Romania
Petre Ionuțescu

Petre Ionuțescu lansează Murmur, un nou proiect a/v

O combinație inedită de jazz ambient, modern classical și experimental.

Multi-instrumentistul, compozitorul și producătorul român Petre Ionuțescu urmează să lanseze o nouă experiență audiovizuală „Murmur” pe 20 decembrie 2021. Albumul este o călătorie de vis însoțită de un videoclip inedit, filmat pe strălucirea unui lac de munte.

În acest peisaj natural de vis, Petre Ionuțescu creează un univers fantasmagoric în care cerul pare să-și picure stelele în oglinda lacului Trei Ape. Astfel, se creează o atmosferă care te face să îți reconsideri existența printr-o clepsidră sonică, prin care timpul cerne emoția.

Inspirat de moștenirea folclorică românească, Petre Ionuțescu își fixează aspirațiile compoziționale pe cele mai înalte vârfuri ale jazz-ului experimental. Albumul amintește de colaborarea sa cu Negură Bunget și proiectul Electro-Ambiental Thy Veils.

*foto: Lucian Oprea

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

Lucruri frumoase s-au întâmplat când, împreună cu asociația 3 Compas, artistul a organizat un concert pe o platformă plutitoare în mijlocul lacului Trei Ape. Rezultatul este „Murmur”, un album cu opt piese care vine îmbrăcat în ținute populare și tradiționale, în timp ce trompeta completează perfect scenariul poetic.

Albumul începe cu o dispoziție inițială reflexivă care se dezvoltă și se extinde curând. Începând aproape fără gravitație, „Murmur” se transformă în jazz cosmic, împingându-ne în pământ printr-un amestec de strălucire jazz, melodii populare și hipnotism clasic contemporan. În cele din urmă, „murmurul” este extins la un sens spiritual larg, care se termină într-un imn dezinteresat al păcii. Exprimându-și pasiunea incontestabilă pentru muzică, Petre Ionuțescu transformă „Murmurul” într-un triumf al așteptărilor emfatice.

Trompetre - Foto: Lucian Oprea Trompetre - Foto: Lucian Oprea

Petre Ionuțescu este trompetist, artist multi-instrumentist, compozitor și producător muzical. Este, de asemenea, membru fondator al Funky Growl și Blazzaj, dar și al asociației Romanian Brass Society.

În 2016, Petre Ionuțescu a lansat „Maria Radna Live” sub numele de Trompetre. Ulterior, a colaborat cu Daniel Dorobanțu pentru a lansa „Cartea de Piatră” și vinilul „Alive at Garana Jazz Festival”, îmbinând perfect clasicul modern și jazzul cu ambient.

Urmărește-ne pe social media.

Published December 14, 2021.