Electronic Beats Romania

Who Say Reload – o nouă carte despre istoria drum and bass

Velocity Press va publica la începutul lunii martie 2021 o nouă carte care prezintă o istorie cuprinzătoare a drum and bass-ului, spusă chiar de către cei din linia întâi, care au participat (sau au fost martori) la începuturile scenei.

Cu povești de la Goldie, DJ Hype, Roni Size, Andy C, 4hero și mulți alții, cartea Who Say Reload te duce înapoi la originile dnb-ului, adâncindu-te în influențele, mediul, echipamentul, sample-urile și ritmurile din fiecare disc clasic dnb. Aceste povești au fost compilate de Paul Terzulli, un entuziast longeviv al muzicii de dans și manager al blogului hip-hop Only Built for zShare Links.

Fotografiile cărții sunt făcute de Eddie Otchere, fotograful oficial al nopților „metalice” ale lui Goldie. De-a lungul timpului, Otchere a fotografiat o varietate semnificativă de artiști, de la Wu Tang la Biggie Smalls și Linton Kwesi Johnson.

Referitor la cartea de față, Terzulli a spus: „În ciuda impactului pe care jungle-ul l-a avut atunci când a apărut prima dată, a existat întotdeauna un element de mister despre muzică și creatorii săi. Ai putea experimenta asta prin vinil, benzi de rave-uri și radio-uri pirat și, presupunând că ai vârsta suficientă, ieșind la rave-uri. Cu toate astea, a afla mai multe despre creatorii acestor peisaje sonore futuriste a fost cu totul altă sarcină. Am simțit că poveștile celor responsabili ar trebui să fie colectate și prezentate într-un singur loc, mai degrabă decât împrăștiate pe podcast-uri, videoclipuri de pe YouTube și site-uri web învechite, sau ca anecdote care pâlpâie pe o cronologie a rețelelor sociale.”

Cartea este disponibilă în prezent pentru precomandă prin intermediul site-ului Velocity Press la prețul de 20 £. Mai mult, tot pe Velocity Press poți găsi și un poster A2 cu labelurile originale a 36 de piese dnb prezentate în carte. 

*credite foto: Eddie Otchere

Urmărește-ne pe social media.

Published January 26, 2021.