Electronic Beats Romania
UK free party

A apărut o nouă carte despre sistemele de sunet DiY din UK

Relatarea autobiografică a lui Harry Harrison despre mișcarea anilor '90 a ajuns recent pe rafturi.

A fost publicată recent o nouă carte a membrului DiY Collective Harry Harrison, ce constă într-o relatare autobiografică a scenei de free party din Marea Britanie a anilor ’90.

Disponibilă de vineri, 24 martie, prin Velocity Press, cartea Dreaming in Yellow – The Story of the DiY Soundsystem spune povestea unuia dintre primele sound system-uri de muzică house din Marea Britanie, format în Nottingham în 1989.

Cartea relatează experiențele formative ale DiY Collective, surprinzând cluburile, petrecerile, festivalurile și înregistrările care i-au reunit. În carte apar tot soiul de evenimente cheie, cum ar fi legendarul rave Castlemorton, revoltele Criminal Justice Bill din 1994 și excursii aventuroase în Ibiza, Amsterdam și San Francisco.

Coperta cărții Dreaming in Yellow
Coperta cărții Dreaming in Yellow

„Deși evenimentele din cartea mea au avut loc acum 30 de ani, cu posibila excepție a uriașului eveniment gratuit ilegal de pe Castlemorton Common din 1992, ele nu au fost niciodată documentate corect”, a spus Harrison pentru Resident Advisor. „Evenimentele au fost prin definiție ascunse, fără publicitate și adesea au dispărut până dimineața, ceea ce înseamnă că mass-media nu a înțeles niciodată cât de mare era mișcarea”.

El a adăugat: „Pe lângă moștenirea evenimentelor gratuite care au forțat autoritățile să facă un pas în spate, DiY a lăsat și o moștenire muzicală. În Dreaming in Yellow, descriu în detaliu reverența noastră necruțătoare pentru pulsul original al muzicii house și, în cele din urmă, ceea ce a devenit cunoscut ca deep house. Am înregistrat un album pentru Warp Records, probabil cea mai mare casă de discuri electronică din lume, iar ulterior am deschis propriul nostru label, cunoscut inițial sub numele de Strictly4Groovers, iar mai apoi sub numele de DiY DiSCS. În cele din urmă, am lansat peste 80 de discuri și albume pe vinil.”

Dreaming in Yellow – The Story of the DIY Soundsystem este disponibilă prin Velocity Press.

Urmărește-ne pe social media.

Published March 28, 2022.