Electronic Beats Romania
Raving - McKenzie Wark

Carte: rave-ul văzut ca o practică queer în capitalismul târziu

Noua carte a autoarei McKenzie Wark apare în martie 2023 și adresează întrebarea: „Ce este o artă a vieții pentru ceea ce se simte ca fiind sfârșitul unei lumi?”

O nouă carte se scufundă în scena rave-urilor queer și trans din New York în timpul capitalismului târziu.
Teza cărții Raving, scrisă de autoarea și savanta australiană din New York, McKenzie Wark, pornește de la o întrebare: „Ce este o artă a vieții pentru ceea ce se simte ca sfârșitul unei lumi?” Pentru Wark, cunoscută și pentru că a scris A Hacker Manifesto și Gamer Theory, răspunsul este participarea la scena underground a rave-urilor queer și trans din New York. După cum descrie editorul Duke University Press, „Wark invocă aici o practică trans de raving, văzută ca o estetică oportună pentru dansul în ruinele acestei capitale aflate în pragul unui colaps”.
Wark este profesoară de mass-media și studii culturale la The New School din New York City. Munca ei se concentrează pe new media, teorie media și teorie critică. Ea organizează și găzduiește seria „Writing On Raving” la Nowadays și e-flux. Cartea ei recentă Philosophy For Spiders a apărut tot la Duke University Press.
Raving - McKenzie Wark
Raving - McKenzie Wark
Raving, parte a unei noi serii în care scriitorii se pot gândi la hobby-urile lor, este așteptată să apară în martie 2023. Mai multe informații despre carte sunt disponibile pe Spoonbill Books.
În ultimii ani au fost publicate mai multe materiale noi despre muzică electronică și raving. Spre exemplu, o carte foto recentă intitulată Location TBA documentează „utopiile temporare” ale scenei rave din Praga; altă publicație recentă celebrează scena queer de clubbing din anii ’90 din nordul Angliei.
Twitter

By loading the tweet, you agree to Twitter’s privacy policy.
Learn more

Load tweet

Hai cu noi.

Published November 03, 2022.