Electronic Beats Romania
MusicQuake

Noua carte MusicQuake surprinde momente influente din istoria muzicii electronice

Apariția dub-ului, disco-ului și afrobeat-ului sunt câteva dintre exemplele prezentate.

O nouă carte îi identifică pe David Mancuso, Aphex Twin, Brian Eno, Giorgio Moroder și alți câțiva artiști drept figuri cheie în istoria muzicii electronice.
Scrisă de Robert Dimery, care a lucrat anterior la 24 Hour Party People și 1001 Albums You Must Hear Before You Die, cartea MusicQuake documentează înregistrări, spectacole și artiști majori din 1913 până în prezent. Începând cu „The Rite Of Spring” de Igor Stravinsky și terminând cu mișcarea #MeToo, cartea include mai multe episoade din istoria muzicii electronice.
Printre acestea se numără petrecerile din The Loft ale lui David Mancuso, ascensiunea culturii de DJ, afrobeat-ul lui Fela Kuti, Upsetters 14 Dub Blackboard Jungle a lui Lee Scratch Perry, Kraftwerk, acid și contribuția lui Brian Eno la compoziția experimentală. Selected Ambient Works 85-92 de la Aphex Twin, I Feel Love a Donnei Summer și Discovery de la Daft Punk sunt câteva dintre înregistrările notabile menționate.
Multe capitole se concentrează asupra modului în care diferitele genuri se influențează reciproc. În descrierea post-punk-ului, de exemplu, Dimery observă modul în care stilul „s-a diversificat într-o abundență de genuri, variind de la goth la neo-psihedelia și indie shoegazing”. De asemenea, se fac legături între muzica pop, disco și dance. „Una dintre concluziile cărții MusicQuake este că povestea pop-ului radical merge mână în mână cu ascensiunea muzicii electronice”, a spus Dimery pentru Resident Advisor.
Proaspăt lansată, cartea MusicQuake face parte din seria Culture Quake a editorului britanic Frances Lincoln, care examinează momentele fundamentale din industriile creative.
Poți comanda cartea de aici, la prețul de 18 dolari.

Hai cu noi.

Published October 04, 2022.