Electronic Beats Romania
John Leo Gillen - Temporary Pleasure

O nouă carte explorează designul și arhitectura cluburilor de noapte din anii ’60 încoace

Cartea „Temporary Pleasure” a lui John Leo Gillen apare pe 25 aprilie.

O nouă carte a artistului, producătorului și designer-ului de spații John Leo Gillen examinează modul în care design-ul și arhitectura cluburilor de noapte s-au schimbat începând cu anii 1960.
Publicată pe 25 aprilie la editura Prestel Publishing, cartea Temporary Pleasure: Nightclub Architecture, Design and Culture from 1960s to Today explorează modul în care spațiile vieții de noapte au evoluat de-a lungul timpului pentru a satisface nevoile generației lor.
Fiecare capitol se concentrează pe o fază și o locație distinctă, începând cu scena Pop Art din New York, înainte de a aborda Chicago house, Detroit techno, comunitățile din Ibiza și cultura rave britanică, printre altele. Cartea conține, de asemenea, interviuri cu legendarul DJ din New York, Justin Strauss, și Ben Kelly, arhitectul clubului istoric The Haçienda din Manchester.
John Leo Gillen - Temporary Pleasure
John Leo Gillen - Temporary Pleasure
Gillen și-a petrecut viața proiectând, construind și administrând spații de club. În timpul lockdown-ului din 2020, a început să arhiveze spații efemere de club pe Instagram, care au stat la baza cărții. Anul următor a găzduit What Makes A Club, un workshop în Barcelona care a avut ca scop reimaginarea spațiului fizic și funcționalitatea cluburilor de noapte.
„Am început acest proiect în 2020, când toate cluburile mele preferate s-au închis, fie din cauza Covid-19, fie din cauza morții lente a cluburilor de noapte în general (inclusiv în cel în care am crescut și am lucrat toată viața)”, a spus Gillen pentru Resident Advisor. „Eram interesat să înțeleg rădăcinile și evoluția culturii clubului: de unde a început, cum am ajuns aici și încotro mergem de aici? Ca arhitect și designer de club, am fost interesat să explorez ce face un club, ce aveau în comun toate aceste spații grozave.”
El a adăugat: „Istoria și evoluția cluburilor din ultima jumătate de secol dezvăluie un adevăr despre cultura clubului – singura constantă este schimbarea”.
Poți comanda cartea în avans de aici.
*foto principală: Pim Myten

Hai cu noi.

Published January 16, 2023.