Electronic Beats Romania
Gil Scott-Heron

Roman grafic despre Gil Scott-Heron

Cartea documentaristului Thomas Maucéri urmează să fie publicată pentru prima dată în limba engleză vara aceasta.

Un nou roman grafic despre viața și opera regretatului artist afro-american Gil Scott-Heron urmează să fie publicat în limba engleză pentru prima dată în luna iulie 2023.
Scrisă de documentaristul Thomas Maucéri și ilustrată de Sébastian Piquet, cartea In Search of Gil Scott-Heron încadrează scrisul despre cariera artistului în premisa că Maucéri încearcă să-i dea de urmă pentru un interviu – care nu se mai întâmplă niciodată.
Pe lângă o analiză detaliată asupra muzicii sale, cartea se concentrează pe influența politică și socială a lui Gil Scott-Heron și plonjează în evenimentele cheie care s-au întâmplat de-a lungul vieții artistului.
Cartea a fost publicată inițial în limba franceză în luna mai 2022, iar versiunea în limba engleză urmează să fie publicată pe 26 iulie prin editura Titan Comics. Va include un eseu bonus care sărbătorește cariera și influența muzicală a lui Scott-Heron.
Cântăreț, poet și scriitor, considerat a fi „nașul rap-ului”, Gil Scott-Heron este un mit și o legendă în scena muzicală afro-americană. Prin experiențele sale personale, Thomas Maucéri le permite cititorilor să descopere viața acestui geniu, împreună cu alte aspecte ale istoriei recente a Americii.
Gil Scott-Heron este unul dintre cei mai importanți artiști ai ultimilor ’60 de ani și e recunoscut pe plan internațional pentru că a pus bazele hip-hop-ului modern, așa cum îl percepem și cunoaștem astăzi. Acest roman grafic îl urmărește pe autor în timp ce încearcă să-l găsească pe evazivul „Naș al rap-ului” pentru un interviu care nu pare să se întâmple vreodată, în timp ce examinează muzica, viața controversată și moștenirea politică și culturală de durată a artistului.
In Search of Gil Scott-Heron poate fi comandată în avans de aici.
In Search of Gill Scott - Heron
In Search of Gill Scott - Heron

Hai cu noi.

Published January 30, 2023.