Electronic Beats Romania
Kim Gordon

This Woman’s Work, o nouă carte despre femeile artiste de pionierat

Cartea este scrisă și editată de 16 autoare, între care Juliana Huxtable, Zakia Sewell și Jenn Pelly.

O nouă carte despre femeile artiste de pionierat va fi publicată de White Rabbit Books în aprilie.

Editată de scriitoarea irlandeză Sinéad Gleeson și muziciana americană (membră în Sonic Youth) Kim Gordon, „This Woman’s Work: Essays On Music” include texte de la încă 14 scriitoare, printre care Jenn Pelly, Juliana Huxtable și Zakia Sewell.

Cartea se confruntă cu dezechilibrul, sexismul și canoanele dominate de bărbați în lumea muzicii, literaturii și filmului, fiecare autoare care a contribuit scriind despre artiștii, mișcările și scenele de pionierat care au avut un impact asupra propriei lor experiențe. Cartea este o sărbătoare a femeilor care au fost nevoite să lupte pentru a nu fi marginalizate, muncind mai mult și creându-și propriul spațiu în industrie.

This Woman’s Work include, de asemenea, texte despre persoanele care experimentează”, se arată în materialul publicitar al White Rabbit. Astfel, cartea conține orice de la „femei care au combinat muzica și activismul”, până la „cele care au spart granițele genurilor și au devenit autoare vocale”; „povești despre țări și prieteni pierduți, despre propagandă și dictaturi, despre femeile din muzica populară și country, despre figurile de stil rasializate ale jazz-ului, muzica trap și Carriacou, dar și despre mixtape-uri și lecții de vioară”.

This Woman’s Work: Essays on Music include o serie de colaboratoare talentate, printre care Anne Enright, Fatima Bhutto, Jenn Pelly, Rachel Kushner, Juliana Huxtable, Leslie Jamison, Liz Pelly, Maggie Nelson, Margo Jefferson, Megan Jasper, Ottessa Moshfegh, Simone White, Yiyun Li și Zakia Sewell.

În această îndepărtare radicală de la narațiunea istorică a muzicii și a scrierii muzicale scrise de bărbați, pentru bărbați, This Woman’s Work contestă dominația masculină și sexismul care au fost codificate în canoanele muzicii, literaturii și filmului și le-au forțat pe femei să lupte împotriva marginalizării prin cioplirea propriului spațiu. „Femeile trebuie să vorbească, să strige mai tare pentru a-și spune povestea – la fel ca autorii și pionierii prezentați în această colecție, inclusiv: Anne Enright despre Laurie Anderson; Megan Jasper despre munca sa inovatoare cu Sub Pop; Margo Jefferson despre Bud Powell și Ella Fitzgerald; și Fatima Bhutto despre muzică și dictatură.”

Iată coperta din față a cărții, pe care o poți comanda în avans de aici.

This Woman's Work
This Woman's Work

Urmărește-ne pe social media.

Published February 03, 2022.