Noua carte a lui Greg Wilson explorează istoria rave-urilor
Greg Wilson a publicat recent o nouă carte numită Discotheque Archives.
Cartea conține ilustrații făcute de Pete Fowler și se bazează pe o serie de articole pe care artistul britanic Greg Wilson le-a scris pentru DJ Mag. Discotheque Archives urmărește 25 de DJi, case de discuri, locații și piese și include o listă de 500 de discuri cheie, după cum anunță labelul lui Wilson, Super Weird Substance.
În cartea sa, Greg Wilson se concentrează pe artiști cheie precum Frankie Knuckles, Tee Scott, Norman Jay și Anita Sarko; cartea e disponibilă prin intermediul paginii sale de Bandcamp la prețul de 15 GBP.
„Prin natura scenei, muzica de dans e foarte orientată spre viitor. Desigur, trecutul este în mod constant menționat și extras, dar acest lucru nu a fost suficient pentru a împiedica deconectarea scenei de rădăcinile sale”, se arată în comunicatul de presă ce anunță lansarea cărții.
Discotheque Archives explorează era pre-rave a muzicii electronice de dans, cu accent pe DJi clasici, locații, discuri și labeluri, pentru a sărbători giganții culturii muzicii de dans și pentru a aduce în lumină personajele uitate. Scrisă din perspectiva personală a lui Greg Wilson, cu o bogată experiență în ceea ce privește evoluția scenei, povestea începe în anii ’60, cu peste un deceniu înainte de a ajunge la pupitrul de mixat. Cea mai mare parte a cărții se concentrează asupra anilor ’70, când mixatul a început să prindă rădăcini în comunitățile DJilor, inițial în New York. Ulterior, este explorat fenomenul de experimente electronice underground din anii ’80,, terminând cu explozia rave-urilor.
„Sosind într-un moment în care muzica de dans a fost forțată să se oprească, această ediție limitată a Discotheque Archives face bilanțul trecutului, pentru a îmbogăți și a consolida scena atunci când e în sfârșit capabilă să revină la suprafață.”
Published December 10, 2020.