Electronic Beats Romania
Coming To Berlin

O nouă carte despre cultura de club berlineză

Cartea „Coming To Berlin” își propune să privească dincolo de reputația orașului ca paradis techno, explorând diversitatea vieții de noapte berlineze.

O nouă carte care explorează diverse elemente ale vieții de noapte din Berlin urmează să fie publicată în luna mai a anului curent.

„Coming To Berlin: Global Journeys Into An Electronic Music And Club Culture” este opera scriitorului Paul Hanford, care explorează rolul scenei de club a orașului dincolo de presupoziția „techno ground zero”.

Cartea include interviuri cu o serie de muzicieni, promotori de evenimente și persoane care frecventează cluburile în mod regulat, amestecând poveștile lor cu propria narațiune a autorului. După cum se explică într-un comunicat de presă, „fiecare capitol urmărește întâlniri intime cu migranți, coloniști și nou-veniți care și-au făcut orașul propriu”.

Printre cei intervievați se numără Mark Reeder și fondatoarea Love Parade, Danelle DePicciotto, care vorbesc despre modul în care viețile lor au fost legate între ele de mișcarea punk și artistică a orașului din anii 1980, Genialle Dillentanten, și cum a dus la nașterea culturii moderne de club în oraș.

*foto: Leon Seibert 

Coperta cărții Coming To Berlin
Coperta cărții Coming To Berlin

Într-un context mai recent, un tânăr refugiat sirian vorbește despre modul în care relocarea sa în oraș l-a văzut cufundat în DJing și muzică (precum UK drill), în timp ce artiști precum Ziúr și KMRU vorbesc despre modul în care aceștia reunesc ritmuri experimentale cu muzica electronică și cultura de club din Berlin.

„Scrierea cărții Coming To Berlin și publicarea de către Velocity Press este o oportunitate de a arăta un Berlin pe care îl recunosc”, a spus Hanford într-un comunicat. „Ceva care are în cuvinte ritmurile orașului, înțelege nuanțele modului în care aceste împrejurimi joacă un rol cheie în muzică. E ca și cum ai ieși cu oamenii despre care am scris; poate ieși pentru o noapte la club și apoi te plimbi a doua zi prin parc, cu o cafea.”

„Sper că citind-o, oamenii vor simți un soi de legătură de rudenie cu artiști, oraș și muzică și ceea ce Berlinul reprezintă – un fel de far global intangibil pentru libertatea creativă.”

Velocity Press va publica cartea pe 5 mai. Găsești mai multe informații aici.

Urmărește-ne pe social media.

Published March 16, 2022.