Electronic Beats Romania
Music

Meditează cu acest disc ce conține 20 de minute de liniște completă

Meditatie

Dacă vrei să te apuci de meditație (în caz că nu faci asta deja), acest disc de vinil îți poate veni în ajutor.

Conceptul de liniște a fost explorat în muzică încă de pe vremea lui John Cage, compozitor american care a scris compoziția 4’33” între anii 1947-1948, cu ideea că orice sunet de pe lumea asta poate fi muzică.

Dacă te dau banii afară din casă și nu știi ce proiecte să mai finanțezi, Silent Meditation on Vinyl este un nou proiect de crowdfunding disponibil pe Kickstarter.

Își propune să lanseze discuri de vinil ce conțin pe fiecare parte câte 20 de minute (sau 15 minute dacă îl cânți la 45 RPM) de liniște completă.

Proiectul este inițiat de către Eric Antonow și a adunat până acum 6000 de dolari. Antonow spune că a fost inspirat de acest proiect după o vizită făcută împreună cu fiul său într-un târg de vechituri, unde a găsit un disc intitulat The Art of Meditation din 1970.

„E un proiect serios. Discul ne amintește cât de valoroasă este liniștea și mai ales, cât de plăcută și benefică poate fi”, spune Eric. „Liniștea, la fel ca și meditația, poate fi simțită uneori ca fiind severă, chiar punitivă. Iar un disc ce conține liniște completă îți poate aminti că nu e întotdeauna cazul să simți asta”.

Pentru doritori, discul va fi presat la o calitate superioară și va avea 140 de grame. Un disc costă aproximativ 20$, plus costurile de expediție.

Conceptul de liniște în muzică a fost explorat de-a lungul timpului de mai mulți muzicieni, cu mult timp după experimentele lui John Cage din anii ’50. De pildă, britanicul James Holden a lansat în 2006 albumul său de debut The Idiots Are Winning (la propriul label Border Community). Între cele 10 piese, LP-ul conținea și „Intentionally Left Blank”, o piesă de aproximativ două minute ce conține liniște completă.

Iar dacă vrei mai multă muzică pentru meditație, ascultă ultimul album al artistei Kaitlyn Aurelia Smith, aici, precum și opt ore cu sunetele ploii dintr-o pădure olandeză, înregistrate de Legowelt, aici.

Loading...