Electronic Beats Romania
Moog synthesizer. Anton Shuvalov

Carte despre evoluția sintetizatorului, de la analog la digital și înapoi

A apărut o nouă carte despre evoluția surprinzătoare a sintetizatoarelor și instrumentelor electronice de făcut muzică.

Istoria instrumentelor electronice este prezentată într-o nouă carte, „Synthesizer Evolution: From Analogue to Digital (and Back)”.

Publicată de Velocity Press, cu o dată de lansare stabilită pentru luna ianuarie 2021 și precomenzi în curs, autorul Oli Freke a efectuat cercetări minuțioase pentru a arăta dezvoltarea sintetizatoarelor de la introducerea lor în anii 1960 până astăzi.

Synthesizer Evolution
Synthesizer Evolution

„Această carte a apărut dintr-o obsesie pe care o am dintotdeauna cu sintetizatoarele și muzica electronică. E fantastic să pot împărtăși acest lucru cu colegii mei obsedați de sintetizatore, precum și cu fanii muzicii electronice care celebrează rolul sintetizatorului în muzica modernă”, a spus Freke pentru DJ Magazine.

Pe parcursul acestui an a apărut o serie de cărți care documentează calendarul istoric al proceselor de producție electronică. „Bedroom Beats & B-Sides” analizează hip-hop-ul, trip-hop, IDM și multe altele din perspectiva unui beatmaker, în timp ce „ABC Of UKG” spune povestea garage-ului din Marea Britanie.

Published September 15, 2020. Photos by .