Electronic Beats Romania
Vânzări de vinil

Vânzările de vinil au atins cel mai înalt nivel în ultimele trei decenii

Peste cinci milioane de LP-uri au fost vândute în Marea Britanie în ultimele 12 luni.

Vânzările de discuri de vinil în Marea Britanie au atins anul trecut un maxim din ultimii 30 de ani, potrivit noilor cifre ale Industriei Fonografice Britanice (BPI).

Datele BPI arată că peste cinci milioane de discuri au fost vândute în 2021, o creștere cu 8% față de cifrele din 2020. Acesta este cel de-al 14-lea an consecutiv în care formatul a înregistrat o creștere a vânzărilor, discurile de vinil reprezentând 23% din toate albumele vândute în 2021.

Cel mai bine vândut album pe vinil anul trecut în Marea Britanie a fost LP-ul de revenire al trupei ABBA „Voyage”, în timp ce „30” al lui Adele a fost, de asemenea, un succes în materie de vânzări. Creșterea a avut loc în ciuda preocupărilor tot mai dese legate de întârzierile fabricilor de producție și de creșterea costurilor în industria producției de vinil.

Vorbind despre cifre, Geoff Taylor, directorul executiv al BPI, a declarat: „Este un moment minunat pentru a fi un fan al muzicii, cu o ofertă mai largă decât oricând, susținută de o mare valoare.”

„Datorită investițiilor caselor de discuri în muzică și talente noi, fanii pot cumpăra și colecta muzica pe care o iubesc cel mai mult pe vinil, CD și chiar casete, în același timp bucurându-se de acces la peste 70 de milioane de melodii pentru a le reda instantaneu oricând și oricât de des doresc, în care să permită unei noi generații de artiști să creeze muzică și să susțină cariere de succes pe o piață globală.”

Vezi raportul complet al BPI privind datele de vânzări de albume din 2021, aici.

*foto: Clem Onojeghuo / Unsplash 

Hai cu noi.

Published January 05, 2022.