Electronic Beats Romania
Vinil bioplastic

A apărut primul disc de vinil făcut din bioplastic

Discul include muzică de la Bicep, Porridge Radio, Angel Olsen și alții.

Grupul de presiune ecologică din Marea Britanie, Music Declares Emergency, a anunțat primul disc de vinil din lume realizat din bioplastic.

Discurile, care au fost produse într-un tiraj foarte limitat, includ patru piese ale unor trupe afiliate caselor de discuri Ninja Tune și Secretly: Bicep, Porridge Radio, Angel Olsen și Black Country, New Road. Atât Ninja Tune cât și Secretly sunt susținători de multă vreme ai Music Declares Emergency.

Organizația va oferi 20 de copii ale discului, prin tragere la sorți, în urma donațiilor oferite unei campanii de Crowdfunder. Într-o notă care însoțește campania, Music Declares Emergency a scris: „Acest release va fi primul exemplu disponibil public al unei noi alternative de vinil făcut din plastic degradabil, soluție dezvoltată de Evolution Music ca parte a misiunii lor de a decarboniza producția din industria muzicală”.

Toate fondurile strânse din donațiile către campania Crowdfunder vor fi direcționate către sprijinirea activității Music Declares Emergency în Marea Britanie, pentru a încuraja personalitățile din industria muzicală să caute alternative mai ecologice la modul în care lucrează.

Formată de un grup de artiști din Marea Britanie și profesioniști din industria muzicii din Londra în 2019, organizația s-a extins de atunci pe trei continente și acum lucrează cu oameni din diverse sectoare ale industriei muzicale globale. Scopul organizației este de a declara o urgență climatică și ecologică și de a solicita un răspuns guvernamental imediat pentru a proteja întreaga viață de pe Pământ. „Credem în puterea muzicii de a promova schimbarea culturală necesară pentru a crea un viitor mai bun”.

Peter Quicke de la Ninja Tune a spus: „Este foarte interesant să încerci presarea durabilă a vinilului din bioplastic, și cu niște piese atât de frumoase! Cu toții iubim vinilul, dar procesul de fabricație actual implică o cantitate semnificativă de poluare, așa că am căutat alternative. Felicitări celor de la Evolution Music pentru soluția găsită.”

Hannah Overton de la Secretly Music Group a adăugat: „Munca pe care Evolution Vinyl o face pentru a pune capăt producției de LP-uri din plastic pe bază de combustibili fosili este uluitoare. Avem nevoie de mai mulți magicieni pentru a crea perturbări reale în economie, dacă vrem să obținem încetinirea încălzirii globale.”

Află mai multe despre Music Declares Emergency aici.

Urmărește-ne pe social media.

Published July 18, 2022.