Electronic Beats Romania
Compilație Run DMC

Run DMC lansează compilație pe vinil în memoria lui Jam Master Jay

Noua compilație marchează totodată 35 de ani de la lansarea albumului „Raising Hell” de la Run DMC.

Faimosul grup hip-hop Run-DMC a curatoriat o nouă compilație exclusiv pe vinil, numită 12on12 RUN DMC, lansată la casa de discuri 12on12 în decembrie anul trecut.

Compilația evidențiază o parte din muzica ce a servit drept inspirație grupului de-a lungul timpului și care a contribuit la scena hip-hop emergentă din New York la începutul anilor 1980. Selecția include 12 piese de la artiști și trupe ca Chic, Kraftwerk, The Sugarhill Gang, Anita Baker, Run DMC și alții.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Compilația 12on12 RUN DMC este lansată pentru a sărbători cea de-a 35-a aniversare a albumului „Raising Hell” din 1986 și este dedicată regretatului coleg de trupă Jam Master Jay (muzician și DJ pe numele adevărat Jason William Mizell).

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

De partea grafică a materialului s-a ocupat Reena Tolentino, o artistă din Los Angeles, care a făcut, de asemenea, propria interpretare a logo-ului clasic RUN DMC, unul dintre cele mai iconice logo-uri hip-hop din toate timpurile, care figurează pe disc și este inclus ca sticker separat în pachet.

Run-DMC a fost un grup american de hip hop din Hollis, Queens, New York, fondat în 1983 de către Joseph Simmons, Darryl McDaniels și Jason Mizell. Run-DMC e considerat unul dintre cele mai influente act-uri din istoria culturii hip-hop și unul dintre cele mai faimoase trupe de hip hop din anii ’80. Alături de Beastie Boys, LL Cool J și Public Enemy, grupul a fost pionierul muzicii hip-hop din școala nouă; au fost printre primii care au evidențiat importanța relației dintre MC și DJ.

Revenind la discul de față, acesta poate fi cumpărat de pe site-ul oficial al label-ului 12on12. Iar pentru fanii înrăiți, pachetul poate include, la alegere, și o căciulă promoțională cu noua interpretare a logo-ului Run DMC.

Tracklist:

Side A

1. Grandmaster Flash & The Furious Five – Superrappin’
2. The Whole Darn Family – Seven Minutes of Funk

Side B

1. Afrika Bambaataa & Soul Sonic Force – Planet Rock
2. Kraftwerk – Trans Europe Express
3. Aerosmith – Walk This Way
4. RUN DMC – Rock Box

Side C

1. The Sugarhill Gang -Apache (Jump On It)
2. Brand Nubian – Brand Nubian
3. Chic – Good Times

Side D

1. MFSB – Love Is The Message
2. Kenny G – The Look Of Love
3. Anita Baker – You Bring Me Joy

Urmărește-ne pe social media.

Published February 08, 2021.