Electronic Beats Romania

Nou raport despre creșterea vânzărilor de vinil

Vânzările de vinil din SUA au crescut cu 108%, arată noi date ale unui raport.

19,2 milioane de albume de vinil au fost vândute în primele șase luni ale anului 2021, o creștere de 108% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit grupului de analiză MRC Data. Cifrele au confirmat, de asemenea, o cerere în creștere de vinil, în defavoarea CD-ului. Raportul complet este disponibil pe Billboard.

Astfel, din ianuarie până în iunie 2021 s-au vândut 18,9 milioane de CD-uri și 19,2 milioane de discuri de vinil, relevă MRC Data.

Raportul reflectă o tendință ascendentă de 15 ani încoace pentru vinil, care reprezintă încă 5,2% din veniturile totale din industria muzicală din SUA. În 2020, vânzările din SUA au crescut cu 28,7% față de 2019 și au depășit CD-urile pentru prima dată din 1986, potrivit Recording Industry Association of America. Este o poveste similară în Marea Britanie, unde veniturile din vinil în 2020 au atins cele mai ridicate niveluri din 1989, arată datele din industria fonografică britanică.

În ciuda popularității sale, vinilul rămâne un mediu dificil pentru fanii și profesioniștii din industrie. Un val de căldură în curs de desfășurare în SUA poate duce la deformarea discurilor, a raportat Pitchfork recent, descriind modul în care label-uri precum Ba Da Bing Records avertizează clienții cu privire la potențialele daune cauzate de vreme.

Mai mult, casele de discuri independente se confruntă și cu întârzieri uriașe în programul de producție, ca urmare a pandemiei. Cererea globală pentru albume de vinil este acum mai mult decât dublul ofertei disponibile, a raportat luna trecută Billboard.

*foto: Clem Onojeghuo

Urmărește-ne pe social media.

Published July 30, 2021.