Electronic Beats Romania
Record Store

Documentar despre magazinele de discuri din UK

Filmul „Behind The Counter” documentează magazinele de discuri Lion Vibes din Londra, Vinyl Revival din Manchester, Some Great Reward din Glasgow și multe altele.

Un nou documentar format din 12 părți, care sărbătorește îndrăgitele magazine independente de discuri din Marea Britanie, urmează să fie lansat în următoarele trei luni.

Cu un episod difuzat săptămânal, „Behind The Counter” investighează peisajul muzical din Marea Britanie, mergând în cele mai bune magazine de discuri independente, inclusiv Lion Vibes din Londra, Vinyl Revival din Manchester și Some Great Reward din Glasgow.

Cele 12 părți ale documentarului vor fi prezentate și în cadrul evenimentului anual Record Store Day, care are loc anul acesta pe 23 aprilie. Atât Classic Album Sundays, cât și compania audio britanică Bowers & Wilkins au contribuit la reunirea noului serial în colaborare cu Record Store Day.

De asemenea, în serial sunt evidențiate magazinele Record Café din Bradford, Resident din Brighton, Black Star Records din New Forest, Intense Records din Essex, Loafers în Halifax și Wax & Beans din Bury, precum și Peckham Soul și World of Echo din Londra. Fiecare profil își propune să atragă atenția și să celebreze magazinele de discuri care alimentează constant colecționarii de discuri din Marea Britanie și nu numai.

„Lansată înainte de Record Store Day din 23 aprilie, seria sărbătorește cultura colecționării de discuri în cadrul a 12 magazine de discuri indie din Marea Britanie”, a anunțat Classic Album Sunday’s.

De asemenea, „Behind The Counter” discută cu personaje cheie din industrie care ajută la menținerea instituțiilor în viață, oferind interviuri cu proprietarii magazinelor de discuri, personalul și melomani care frecventează magazinele constant, în timp ce vânzările de discuri de vinil ating cel mai înalt nivel din ultimii 30 de ani. Astfel, în 2021 vânzările de vinil au depășit cinci milioane de exemplare vândute; pentru prima dată din 1991, vânzările au crescut cu încă 8% față de 2020. Pe măsură ce vânzările de vinil cresc vertiginos, 2022 pare a fi un an sănătos pentru ediția din acest an a Record Store Day .

Vezi mai jos trailerul pentru „Behind The Counter”.

*foto: Sean Benesh / Unsplash 

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

Urmărește-ne pe social media.

Published January 28, 2022.