Electronic Beats Romania
Matter of Fact

S-a deschis o nouă fabrică de presat discuri de vinil în Germania

Matter of Fact folosește transport cu carbon neutru și coperți certificate FSC.

În nord-estul Germaniei s-a deschis o nouă fabrică de manufacturare de discuri de vinil, destinată caselor de discuri independente.

Fondatorii Matter of Fact, care pregătesc proiectul de doi ani, au decis să se lanseze după ce „aproape că au dat faliment” atunci când își gestionau propriul label, din cauza dominației majore pe piața vinilului. Producția de vinil a fost afectată de întârzieri, costuri de transport crescute și întârzieri în ultimii ani, iar casele de discuri mai mici au trebuit să aștepte de la 6 până la 12 luni – sau mai mult – pentru înregistrările lor.

„Dacă o casă de discuri mică are un banger sau un hit și dorește să-l lanseze, trebuie să-l programeze cu 8-12 luni în avans. Asta e o situație extremă, întrucât doar label-urile foarte mari pot planifica lucruri cu ani înainte”, a spus Andrew Kroenert de la Matter of Fact. El a explicat că noua fabrică nu va face discuri pentru casele de discuri majore și se angajează să sprijine „underground-ul, pe cei mici, indie și care au ținut steagul sus în toți acești ani”.

Matter Of Fact Pressing Plant

Matter of Fact are în prezent trei aparate care pot presa până la 30.000 de discuri pe lună și se mândrește cu un ambreiaj de prese semiautomate cu care pot realiza „prese color foarte neobișnuite”. De asemenea, folosesc măsuri ecologice, cum ar fi transportul neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon și coperțile certificate FSC.

Echipa plănuiește să evite întârzierile uriașe de producție a vinilului folosindu-și resursele în mod inteligent, fără supraîncărcări, ci oferind doar sloturi limitate. „Pentru cei cu care lucrăm ne dorim să fim rapizi și buni. Dacă avem prea multe comenzi, atunci ne oprim din a continua să programăm cereri la final și să prelungim timpul de așteptare pentru toată lumea. Acest lucru nu ar trebui să se întâmple”, a mai spus Kroenert. „Am investit o sumă incredibilă în software-ul de programare adecvat și vom încerca să respectăm acest ghid. În multe cazuri însă, mâinile noastre sunt legate, cum ar fi penuria de materii prime sau chiar pandemia sau situația energetică din Europa. Trebuie să fim pe fază la ce vine, dar totodată suntem optimişti”.

Matter of Fact

Fabrica e construită din sticlă, iar inițiatorii speră să-i încurajeze astfel pe trecători să se oprească și să viziteze fabrica de presare, sau chiar să participe la procesul de presare. „Bea o bere sau un ceai cu noi, stai. Ne dorim ca această fabrică să devină parte dintr-o cultură aproape pierdută. La fel ca magazinele de discuri unde poți să te relaxezi, să bei ceva și să te distrezi. Vinilul este mai mult decât un medium. Este o cultură”, a spus Kroenert.

Matter of Fact va avea prețuri normale de livrare atât în Marea Britanie, cât și în restul Europei. Află mai multe despre Matter of Fact de pe website-ul lor.

Urmărește-ne pe social media.

Published July 21, 2022.