Electronic Beats Romania
Vânzările de vinil pe Discogs

Discogs: vânzările de vinil au crescut cu 40% în 2020 față de anul precedent

Discogs a publicat recent raportul anual.

În timp ce pandemia a oprit muzica live, raportul companiei din Portland arată că fanii au cumpărat mai multe discuri în 2020 față de anul precedent. Vânzările globale de albume fizice au crescut cu nouă milioane, sau cu 35,78% față de anul precedent. Toate formatele au avut parte de o creștere, dar vinilul a fost liderul. 11.961.968 de discuri de vinil au fost vândute prin intermediul site-ului Discogs, în creștere cu 40,75% față de cifrele din 2019.

Printre cele mai bine vândute discuri se numără Random Access Memories de la Daft Punk și EP-ul Moment, pe locurile patru, respectiv cinci în topul general. Pe primul loc se află discul „Live At Third Man Records” al lui Billie Eillish, pe care ai avut ocazia să o cunoști mai bine și în cadrul campaniei noastre #WhatWeDoNext.

Raportul include, de asemenea, cele mai bine vândute discuri pe categorii. În 2020, o versiune promo a discului „Choose Your Weapon” de la artistul londonez Scaramanga Silka a fost vândută cu 41.000 de dolari, devenind astfel cel mai scump disc vândut vreodată pe Discogs. Iar ep-ul lui Peggy Gou mai sus amintit ocupă locul 1 în topul vânzărilor din categoria electronic.

„Anul acesta a adus partea lui de provocări. La începutul anului 2020, nu am putut prezice pandemia globală COVID-19 și impactul acesteia asupra întreprinderilor mici. Cu toate acestea, datele din Raportul de sfârșit de an Discogs 2020 demonstrează că fanii muzicii sunt rezistenți, activi și entuziaști. The State of Discogs arată bine datorită unei comunități înfloritoare a iubitorilor de vinil”, se mai arată în raport.

Printre cele mai bine vândute 50 de discuri de pe Discogs în 2020 se numără și Selected Ambient Works 85-92 al lui Aphex Twin (pe locul 22) și Pick Up al lui DJ Koze (pe locul 41)

*foto: Travis Yewell

Raport 2020 Discogs.com
Raport 2020 Discogs.com

Discogs a devenit în timp și cel mai important magazin online de muzică. Aici găsești orice, în materie de muzică lansată în format fizic (discuri de vinil, casete sau CD-uri). Indiferent cât de puține copii a lansat un record label, indiferent cât de rar este un vinil, dacă îți e menit să îl găsești pe internet, pe Discogs ai cele mai mari șanse, grație și unui sistem de a intra în contact cu vânzătorul bine pus la punct. Așa că atunci când ți s-a pus pata pe un disc dar ai rămas fără resurse, nu uita că întotdeauna rămâne discogs.

Mai multe despre istoria Discogs găsești mai jos.

Published February 19, 2021.