Electronic Beats Romania
Bicep, Dave Clarke și Carl Cox critică raveurile ilegale

Bicep, Dave Clarke și Carl Cox condamnă rave-urile ilegale

Cei de la Bicep spun că artiștii care pun muzică la partyuri ilegale în pandemie duc industria în jos.

Duo-ul Bicep din Belfast, stabilit la Londra, Bicep, este pe cale să lanseze cel mai așteptat album de dans din 2021. Cu această ocazie, Bicep i-au criticat pe DJ-ii care pun muzică la evenimente ilegale în timpul pandemiei, în cadrul unui interviu recent cu Sean Griffiths pentru The Independent.

Duo-ul format din Matt McBriar și Andy Ferguson a spus că DJ-ii cu o condiție financiară bună, care pun muzică la petrecerile care au devenit supranumite „plague raves” sunt „absolut dezgustători” și că acțiunile lor „pun întreaga industrie într-o lumină proastă”.

„S-a trasat o linie între artiștii care gândesc ca oamenii de afaceri și elaborează strategii despre cum să extragă cât mai mulți bani posibil din toate, și oamenii care sunt conduși de creativitate”, spune Matt McBriar. Colegul său Ferguson adaugă că DJii „nu ar trebui să facă acest lucru”, sfătuindu-i pe cei care acceptă să pună muzică la raveuri ilegale să-și ia un an liber, sau să facă un album. „E atâta lume din industria muzicii de dans care are probleme acum, iar acest lucru pune întreaga industrie într-o lumină proastă. Doar pentru că ego-urile lor au nevoie de masaj constant. ”

Contul de twitter Business Teshno a documentat mai multe cazuri de DJi care au participat la petreceri ilegale, printre care se numără și Marco CarolaSolomunMaceo Plex și Blond:ish.

Cuvintele celor de la Bicep reflectă sentimente similare exprimate de DJ-i precum Carl Cox și Dave Clarke.

Într-un interviu acordat publicației Mixmag anul trecut, Carl Cox spune că „e iresponsabil să fii acolo în prezent, pe baza modului în care toată lumea încearcă să facă ceea ce trebuie pentru a trece de asta. N-are niciun sens să faci party-uri în pandemie. Oamenii suferă în continuare și noi nu am ieșit încă din pandemie”.

În august anul trecut, artistul techno Dave Clarke a spus pe Facebook că în cazurile celor care pun muzică la raveuri ilegale „e vorba doar despre ego-ul și onorariul lor”, adăugând într-un interviu acordat tot publicației Mixmag că „scena de DJi e despre bani, nu despre etică.”

În interviul lor pentru The Independent, Bicep a criticat, de asemenea, guvernul britanic pentru modul în care se raportează la viața de noapte în pandemie și refuzul de a acorda vize de călătorie pentru muzicienii din Uniunea Europeană. McBriar a spus: „Este șocant cât de flagrantă e ignoranța lor. Ținând cont de suma de bani pe care o aduce industria muzicală statului, ai crede că le-ar păsa măcar de asta! Dacă ar da o filă înapoi, ar fi suficient ca oamenii să nu își abandoneze cariera fără speranță. Sunt pur și simplu lipsiți de caracter.”

Interviul integral cu Bicep e disponibil aici.

În ianuarie 2021 Bicep își lansează noul album, despre care găsești mai multe informații mai jos, la doar un scroll distanță.

Published January 25, 2021.