Electronic Beats Romania
Charlotte de Witte

Charlotte de Witte lansează o arhivă ce explorează istoria clubbing din Belgia

Noul mix al starului techno belgian care sărbătorește clubul Cherry Moon din Lokeren din anii '90 va fi lansat luna asta.

Charlotte de Witte inițiază un nou proiect de arhivă al propriei sale case de discuri KNTXT, proiect intitulat Époque.

Vedeta techno belgiană își propune să evidențieze istoria vieții de noapte a Belgiei cu acest nou proiect de arhivă și magazinul său complementar de produse în ediție limitată, Andrea, realizat de designerul grafic Otis Verhoeve.

Subiectul inaugural al proiectului Époque este legendarul club Cherry Moon din orașul Lokeren și labelul său intern Cherry Moon Trax. Fondat de Rudy Pincé în anii ’90, Cherry Moon a fost cunoscut pentru rezidenții săi The Fly, DJ Ghost, Yves Deruyter și Youri Parker, care au mixat aici techno, și mai târziu hardstyle. DJ-ul și curatorul Époque, Michiel Claus, spune că a ales Cherry Moon pentru că „această parte a istoriei noastre muzicale este prea puțin privită ca moștenire belgiană”.

„Chiar și la 30 de ani de la înființare, institutul care este Cherry Moon continuă să mă inspire”, spune de Witte. „Pentru a-i onora moștenirea, am realizat un mix care conține piese clasice binecunoscute și câteva piese contemporane, care scot în evidență inima și sufletul unei ere frumoase care a trecut de mult, dar nu a fost uitată.” Mixul este lansat în iunie prin Apple Music.

Conform descriei de pe website, „Époque este o echipă de cercetare care documentează bogata istorie a vieții de noapte a Belgiei. În colaborare cu cluburi și case de discuri, din trecut și din prezent, încercăm să surprindem spiritul și nostalgia culturii noastre clubbing de altădată. Amintim și estetica de club, transpunându-le în îmbrăcăminte de înaltă calitate și rechizite pentru petreceri, ca un omagiu adus scenei noastre de club.”

Mai multe informații poți găsi pe site-ul web al Époque, care servește drept bibliotecă pentru fluturași de arhivă, documentație, fotografie, povești și multe altele din istoria cluburilor belgiene.

Twitter

By loading the tweet, you agree to Twitter’s privacy policy.
Learn more

Load tweet

Hai cu noi.

Published June 08, 2022.