Electronic Beats Romania
Lil Obeah Meets Marius Costache - Oamenii Cristiana Bucureci collage

The Sound of Art to Come revine cu un nou disc

Dub românesc dintr-un univers paralel. Ascultă și dă mai departe.

La scurt timp de la lansare, casa de discuri românească The Sound of Art to Come revine cu un nou release.

De data aceasta, enigmaticul muzician dub Lil Obeah din Transilvania colaborează cu Marius Costache și o suită de profesioniști și muzicieni pentru single-ul „Oamenii”. Include șase variante, pe care le poți asculta mai jos, și e disponibil la cumpărat exclusiv pe Bandcamp.

By loading the content from Bandcamp, you agree to Bandcamp's privacy policy.
Learn more

Load content

Lil Obeah din Transilvania își definește sound-ul ca pe dub duppy dintr-un univers paralel – dimensiunea The Shape of Dub to Come.

Colaborează cu profesioniști din domeniul muzicii, de la producătorul bucureștean Marius Costache de la Studio148 la vedete internaționale precum Nick Dubulah din Dub Colossus, Transglobal Underground și Dreadsquad. Remixurile sale includ artiști locali precum Tony Baboon, producătorii de dub precum Dubmatix și Prince Fatty, dar și trupe fictive precum Reefah Madniss din Berlin.

Rădăcinile lui Lil Obeah sunt un lot foarte eclectic de trupe și artiști, inclusiv proiectele sale anterioare Crowd Control, The Shape of Moombhaton și Tunesinnaourheads. E inspirat de sunetele românești „cele mai ciudate și mai speciale”, variind de la „ciudatul” dub autentic local experimental la reggae-dubul tradițional cu influențe ska și roc din 1988 până în 2020.

Artistul consideră muzica dub artă sonoră și își propune să creeze o coloană sonoră de film horror românesc imaginar autentic.

Lil Obeah spune că ep-ul e inspirat de bunica sa. „La aniversarea morții sale este încă unul dintre cei mai curajoși oameni pe care i-am cunoscut. Ea spunea despre politicieni că ‘deja ne-au vândut pe noi și sufletele noastre’.”

Instrumentalul „Oamenii” include versiuni cu vocile Elenei Popa și a Irinei Marinescu, care împărtășesc un mesaj de speranță, cu sarcasm și distopie cu empatie.

Acest album este un soundclash dintre București, Marius Costache (Studio148, Environments + FEBRA) Timișoara – bassistul Mihai Moldoveanu (Jazzybit, Amalia Gaiță, URMA, Paperjam & Sunset in the 12th House), Cluj – Leon Lotoțchi (ex-Baba Dochia) și poetul artist spoken word Viku Zenescu. Totodată, invitat special este Marian Șerban Feraru la țambal aka santur, muzician parte din taraful lui Shaun Williams.

*colaj de Cristiana Bucureci.

Hai cu noi.

Published March 05, 2021.