Electronic Beats Romania
The Sound of Art to Come

Duppy dub din Polonia până în Transilvania – Ghetto Priest, Positive Thursdays in DUB

Label-ul românesc de dub The Sound of Art to Come revine cu un nou release ce constă într-o serie de reinterpretări la piesa „Citizen Zombie” de la Ghetto Priest & Positive Thursdays in Dub.

„Din Bristol în Japonia, de la Londra la Wroclaw până în Transilvania. Una dintre melodiile mele preferate e imnul anti-consumerist Citizen Zombie scris de Mark Stewart, legenda bristoliană care a influențat trupe precum Massive Attack, Nine Inch Nails și Nick Cave & The Bad Seeds. Așadar, era firesc să plătim un tribut de voodoo transilvănan către inițiatori – Audio Active pentru versiunea lor de pe albumul Apollo Choco produs de Adrian Sherwood, The Pop Group de pe discul produs de Paul Epworth și juxtapunerea culturală dintre Ghetto Priest și fenomenul polonez Positive Thursdays in DUB produsă de Rafal Konert. Versiunea noastră este un remix autorizat al variantei poloneze, cu Marius Costache în formă de invidiat, transmițând din Studioul 148. Colaboratorul Lee Scratch Perry, artistul Peter Harris a creat o versiune uimitoare reimaginată binecuvântată chiar de tatăl fondator, Mark Stewart. Mulțumesc pentru această ciocnire a titanilor!” spune Lil Obeah.

Ascultă ep-ul integral mai jos, via Bandcamp.

By loading the content from Bandcamp, you agree to Bandcamp's privacy policy.
Learn more

Load content

The Sound of Art to Come Records este o casă de discuri din Transilvania care găzduiește dub, proscriși de muzică electronică și experimentală și nonconformiști exploratori. Adânc în inima Carpaților, SoAC transmite din dimensiunea The Shape of Dub to Come. Labelul curatoriază, colează și remixează Duppy dubs și Duppy Riddims inspirate de coloanele sonore jamaicane pentru filme de groază.

Ghetto Priest este unul dintre cei mai extravaganți și creativi artiști din scena muzicală londoneză. De origine african / caraibian și irlandez, asiatic și englez, s-a născut și crescut în partea de est a Londrei din părinți afro-caraibieni. Face muzică reggae, dub și experimentală de peste trei decenii, fiind un pilon al label-ului On-U Sound Records, unde a început ca vocalist și percuționist pentru trupa African Head Charge.

Cel mai recent album al lui Ghetto Priest este LP-ul „Big People Music”, continuarea discului său din 2017, „Every Man For Every Man”. Ideea pentru acest LP a început sub titlul „Cântece pentru tatăl meu”. Din amintirile din copilărie ale melodiilor favorite ale tatălui său albumul prezintă versiuni ale clasicilor: Nat King Cole, Dean Martin, Slim Smith, Ken Boothe și Aaron Neville. Episcopul Dub-ului, Adrian Sherwood a binecuvântat proiectul cu titlul „Big People Music”, o recunoaștere puternică pentru acele melodii care au umplut multe gospodării ale emigranților din Caraibe și care au ecou și în generațiile următoare.

Ghetto Priest s-a alăturat anul trecut trupei din Wrocław, Positive Thursdays in DUB, pentru a înregistra versiunea unei melodiei clasice a celei mai bune trupe post-punk din Bristol, The Pop Group – Citizen Zombie. Versurile și mesajul ascuțit anti-consumerist au fost scrise de instigatorul dada Mark Stewart în urmă cu trei decenii și sunt foarte actuale astăzi. Ghetto Priest și Positive Thursdays in DUB au creat cântecul de protest perfect, o contemplare a societății moderne și motto-ul său: „Mai mult, cumpără mai mult, nu opri niciodată TV, nu gândi, nu pune întrebări, respectă regulile!”

„De câte ori auzi aceste cuvinte în viața ta? Sistemul programează societatea în acest fel. Lumea este plină de dezinformări și știri false și oamenii sunt hrăniți de reclame și hrăniți de hipercapitalismul care ne înconjoară în viața de zi cu zi. De câte ori te-ai întrebat dacă ești înconjurat de zombi?” se mai arată în comunicatul de presă.

Hai cu noi!

Published July 19, 2021.