Electronic Beats Romania
Lil Obeah from Transylvania

Debutul The Sound of Art to Come Records, un nou label dub din Transilvania

The Sound of Art to Come Records, o nouă casă de discuri din Transilvania, prezintă debutul artistului Lil Obeah Meets Dub Colossus cu două EP-uri: „Tăcerea” și „Vraja”.

După zece ani de muzică eclectică, artistul fantomă din România a prins o altă frecvență creând Lil Obeah from Transilvania. Când vine vorba de sunetul său, el îl definește ca duppy dub dintr-un univers paralel, din dimensiunea The Shape of Dub to Come.

Artistul lucrează cu profesioniști în domeniul muzical, de la producătorul bucureștean Marius Costache (148 Studio) la artiști internaționali precum Nick Dubulah din Dub Colossus, Transglobal Underground și Dreadsquad. Remixurile sale includ artiști locali și soundclasheri internaționali precum Dubmatix și Prince Fatty, dar și trupe fictive precum Reefah Madniss din Berlin.

Ascultă single-ul „Tăcerea” mai jos.

By loading the content from Bandcamp, you agree to Bandcamp's privacy policy.
Learn more

Load content

Rădăcinile lui Lil Obeah sunt trupe foarte eclectice și proiectele personale din trecut – Crowd Control, The Shape of Moombhaton și Tunesinnaourheads. Lil Obeah este inspirat de cele mai ciudate sunete românești, variind de la dub autentic local experimental la reggae-dub tradițional cu influențe ska și folk-rock, muzică lansată lângă Marea Neagră din 1988 până în prezent.

Artistul consideră muzica Dub sound art și își propune să creeze o coloană sonoră de film horror românesc autentic.

Ascultă single-ul „Vraja” mai jos.

By loading the content from Bandcamp, you agree to Bandcamp's privacy policy.
Learn more

Load content

Dub Colossus este viziunea lui Dubulah aka Nick Page. Compozitor, chitarist, basist, producător și programator, Nick a lucrat cu o lungă listă de artiști și excentrici notabili. În 1990 a format Transglobal Underground cu Tim Whelan și Hammid Man-Tu, cu care a produs, scris și cântat pe șase albume înainte de a pleca în 1997 pentru a forma Temple of Sound cu Neil Sparkes. Odată ce Temple of Sound și-a urmat cursul, Nick a decis apoi să se concentreze asupra alter ego-ului său preferat, Dub Colossus.

Dubulah a călătorit pentru prima oară în capitala etiopiană Addis Abeba în 2006 pentru a colabora cu muzicieni și a explora stilurile tradiționale azmari, pop-ul etiopian din anii 60, Ethiojazz și reggae dub din Jamaica din anii ’70. Odată ajuns acolo, a întâlnit câțiva artiști uimitor de talentați. Dub Colossus a început ca un proiect de studio, dar s-a transformat într-o trupă live plină de energie, cunoscută pentru că transportă publicul în sălile de dans din Addis Abeba cu amestecul lor intrigant și exuberant de sunete etiopiene tradiționale, ritmuri reggae puternice și un dub modern. Începând cu 2008, Dubulah a lansat albumele „A Town called Addis”, „Addis through the Looking Glass” și „Dub Me Tender” la Real World Records. Au urmat „Addis to Omega” și ultimul său dublu vinil „Dr Strangedub (Sau: How I Learned To Stop Worrying & Dub The Bomb)”, un album de succes printre critici și fani, realizat prin crowdfunding.

Dubulah a remixat mulți artiști, printre care Toots & The Maytals, Tom Tom Club, Natacha Atlas, Transglobal Underground + Fanfara Tirana, Malawi Mouse Boys, Justin Adams, Eccodek, Brina, Meklit, Solus 3 și Lunar Drive.

Mai multe detalii despre noul label Sound of Art to Come găsești pe Bandcamp.

*colaj de Cristiana Bucureci

Urmărește-ne pe social media.

Published February 05, 2021.