Electronic Beats Romania
Dubstep

Istoria dubstep-ului capturată într-o nouă carte

„Drumz of the South” e o călătorie în timp prin 150 de fotografii, postări de blog, notițe și desene.

Artista și fotografa britanică Georgina Cook a lansat o campanie de crowdfunding pentru a-și imprima cartea foto care documentează începuturile scenei dubstep din Londra.

Campania de pe kickstarter e încă în curs de derulare, dar și-a depășit deja ținta propusă inițial.

„O combinație de lucruri m-a încurajat să realizez în cele din urmă cartea, dar, în cea mai mare parte, am vrut să creez ceva pentru a onora comunitatea dubstep și creativitatea membrilor săi”, spune Georgina în eseul ei.

Inspirat de blogul cu același nume, volumul de 220 de pagini „Drumz Of The South: The Dubstep Years (2004-2007)” este prima carte forografică ce prezintă nașterea genului înrădăcinat în cultura sound system care a inspirat o generație de raver-i . Cu imagini exclusive ale unor pionieri precum Mala, Sgt Pokes, Skream și Burial, noua publicație ne trimite înapoi la amintirile acelor nopți inovatoare care au fost FWD >>, DMZ și Skull disco.

„Cartea este, de asemenea, dedicată acelora dintre noi care eram prea tineri pentru a intra în DMZ, dar care cunosc bine istoria și cultura dubstep-ului și a grime-ului”, adaugă Cook.

Campania Kickstarter își propunea inițial să strângă 27.548 de lire sterline pentru a acoperi costurile de imprimare, însă ținta a fost deja depășită, iar campania se va desfășura până pe 16 septembrie. Cei care vor să susțină proiectul o pot face aici, iar mai multe detalii despre carte sunt disponibile pe site-ul artistei, aici.

Hai cu noi ;)

Published September 02, 2021.