Electronic Beats Romania
Trance music

Hypnotised: o enciclopedie a istoriei muzicii trance

Fie că ești pasionat sau nu de mișcarea trance, cartea asta te ajută să-i înțelegi mai bine istoria.

O enciclopedie a istoriei muzicii trance va fi publicată luna aceasta.

Lansată prin intermediul editurii olandeze Mary Go Wild, cartea „Hypnotized: A Journey Through Trance Music (1990-2005)” este prima arhivă de acest gen a muzicii trance, care acoperă atât perioadele de început, cât și perioadele de emancipare ale scenei trance.

Editată de scriitorul Arjan Rietveld, cartea Hypnotized compilează o discografie aproape completă ce însumează 500 de discuri esențiale, 75 de case de discuri și 25 de albume, precum și interviuri à la longue cu 35 de artiști influenți și manageri de case de discuri, inclusiv Solarstone, Airwave, Banco de Gaia, Sander Kleinenberg, Cosmic Baby,  Christian ‘Fly’ Pieters de la Bonzai Records și Mark Reeder de la MFS.

Cartea e lansată împreună cu o compilație various artists care evidențiază contribuția olandeză la nașterea muzicii trance. Compilația respectivă e lansată la casa de discuri Black Hole Recordings, are 27 de piese adunate de la 9 label-uri olandeze influente, inclusiv piese realizate sub pseudonim de către legende olandeze ale muzicii trance, între care Armin van Buuren, DJ Tiësto și Ferry Corsten.

Poți afla mai multe detalii despre „Hypnotized: A Journey Through Trance Music (1990-2005)” și, mai mult, o poți comanda în avans de aici.

De la începutul anilor ’90, când pionieri precum Ferry Corsten, Paul Van Dyk și Jam & Spoon au realizat unele dintre cele mai vechi și mai iubite înregistrări trance, genul a trecut prin uriașe schimbări de popularitate. Astăzi, sound-ul trance a intrat în mainstream și a fost (oarecum) înghițit de mai marele EDM, dar rămâne la fel de popular ca oricând.

„Muzica trance a fost pilotul muzicii electronice din întreaga lume în anii ’90 și începutul anilor 2000. Aspectele optimiste și euforice ale sound-ului au adus unele dintre cele mai convingătoare piese din vremea sa și, fără îndoială, au avut o influență semnificativă asupra viitoarei muzici electronice. Cu toate acestea, semnificația sa istorică a fost trecută cu vederea într-o mare măsură”, se arată într-o descriere a cărții.

Astfel, Hypnotized își propune a fi prima enciclopedie care acoperă mișcarea trance globală, în anii săi cei mai prolifici. Cartea de 322 de pagini acoperă o discografie aproape completă de albume, case de discuri și single-uri esențiale, alături de fotografii exclusive și interviuri aprofundate.

Urmărește-ne pe social media.

Published September 06, 2021.