Electronic Beats Romania
Sondaj clubbing sănătate mintală

90% dintre tineri cred că clubbing-ul îmbunătățește sănătatea mintală

Cercetarea a fost realizată de către clubul Motion din Bristol.

90% dintre tineri cred că clubbing-ul îmbunătățește sănătatea mintală, potrivit unei noi cercetări realizată de Club Motion din Bristol.
Hotspot-ul din Bristol a efectuat cercetarea ca parte a campaniei clubului Keeping Bristol Moving, ajutând oamenii să se „reconecteze post-pandemie și să ofere un ritual de trecere în scena vieții de noapte”. Campania a fost lansată recent cu un scurtmetraj descris drept „o scrisoare de dragoste către viața de noapte din Bristol și momentele care leagă oamenii”.
YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Vorbind despre cercetare și campanie, Travis Derrick, booker-ul clubului Motion, a declarat: „Cu un număr atât de mare de studenți care recunosc importanța ieșirii la club pentru bunăstarea lor mentală, vrem să ne asigurăm că facem tot ce putem pentru a-i asigura că nimeni nu ratează scena vieții de noapte din Bristol (și nu numai).”
„Mișcarea este o parte atât de importantă a scenei Bristol, dar nu vine fără bijuteriile orașului, pe care mulți studenți le vor descoperi în primii ani de universitate. Ne place Bristol și vrem să ne asigurăm că numărul de studenți din acest an, în special cei care au ratat primii ani de club, vor ieși și ei.”
Cercetările efectuate la începutul acestui an au mai descoperit că 85% dintre oamenii din Marea Britanie cred că muzica este vitală pentru sănătatea lor mintală. 83,6% ascultă muzică mai mult decât se uită la filme, raportul susținând că muzica este „cea mai populară formă de divertisment din țară”.
În 2019, AFEM (The Association For Electronic Music) a lansat un ghid de sănătate mintală care își propune să educe și să ofere sprijin profesioniștilor din industria muzicii electronice. Totodată, ghidul își propune să oprească stigmatizarea acestui subiect considerat încă tabu în toată lumea. Ghidul acoperă probleme cheie de sănătate mintală care au impact asupra celor care lucrează în industria muzicii electronice: anxietatea, depresia, alcoolul, abuzul/dependența de droguri și importanța somnului.
Cei care lucrează în industria muzicii electronice sunt adesea mai  predispuși sentimentelor de izolare și singurătate, în primul rând din cauza programului încărcat al show-urilor și faptul că sunt adesea privați de somn. În cadrul International Music Summit 2018, Pete Tong a subliniat importanța noului ghid. „În cei 40 de ani de când sunt în industrie, nu mă pot gândi la o singură persoană de succes care să nu fi plătit un preț personal prin sănătate, relațiile personale, divorț, dependență, depresie și anxietate.”
„Problema sănătății mintale este complexă și nuanțată. Are nevoie de atenția noastră nedivizată. Trebuie să continuăm să vorbim, să acționăm și să avem grijă pentru a destigmatiza în continuare subiectul și a salva vieți. Indiferent de ceea ce faceți și oricum vă simțiți, amintiți-vă întotdeauna că nu sunteți singuri”, spune Tristan Hunt de la AFEM. Descarcă ghidul de sănătate mintală de aici.

Hai cu noi.

Published November 21, 2022.