Electronic Beats Romania
Can Music Make You Sick?

O nouă carte despre sănătatea mintală în industria muzicală

„Can Music Make You Sick?” va fi publicată în toamna asta.

O nouă carte despre sănătatea mintală în industria muzicală urmează să fie publicată.

Intitulată „Can Music Make You Sick ?: Measuring the Price of Musical Ambition”, cartea face trimiteri la diferite studii detaliate de înregistrare și interpretare a artiștilor din industria muzicală britanică, încercând să înțeleagă de ce a face carieră din muzică poate fi adesea în detrimentul sănătății mintale.

Autorii cărții, Sally Anne Gross (lector la Universitatea din Westminster și manager muzical), și dr. George Musgrave (academician și muzician), speră ca această carte să ofere nu doar înțelegere și îndrumare pentru muzicieni, ci să și sprijinine viitoarele cercetări în domeniul sănătății, al bunăstării condițiilor de muncă în industriile muzicale și în întreaga economie creativă. O parte din cercetările lor au indicat faptul că muzicienii sunt de trei ori mai predispuși să aibă probleme de sănătate mintală decât alte categorii de public.

„Ascultând modul în care muzicienii își înțeleg și experimentează viața profesională, această carte arată că, în timp ce a face muzică este un proces terapeutic, a face o carieră din muzică poate fi traumatic”, se arată în text. „Autorii arată cum carierele care s-au dezvoltat dintr-o pasiune dusă până la epuizare au devenit tot mai nesigure și devalorizate. Meritul artistic și auto-expunerea (intimă, adesea dureroasă) ajung să devină niște metrici de date. Relațiile personale și cele din rețelele de socializare sunt din ce în ce mai legate de tranzacții calculative.”

„Trecând dincolo de diferite strategii de auto-ajutorare, cartea de față provoacă industria să facă schimbări structurale majore, transformatoare. Până atunci, cartea oferă un ghid neprețuit pentru oricine își construiește o carieră în industria muzicală, precum și pentru cei însărcinați cu instruirea și educarea generației următoare.”

Puteți precomanda cartea, care va fi disponibilă pe din octombrie 2020, aici.

Published September 24, 2020. Photos by .