Electronic Beats Romania
Social media

Insta DJ – cum influențează social media industria muzicii electronice

Părerile legate de impactul pe care social media îl are asupra scenei electronice de astăzi sunt împărțite și ajung adesea să polarizeze.

Este însă dificil de cuantificat ce impact are social media asupra DJilor și artiștilor și asupra întregii scene a muzicii electronice. Social media îi ajută pe artiști să se conecteze direct cu fanii lor – inspirând muzică nouă și creând hype pentru talent nedescoperit.

Social media a devenit principalul tool de promovare al artiștilor și al promoterilor de pretutindeni. Faptul că poți interacționa în timp real cu oricine, de oriunde, oricând și oricum, este cu siguranță unul din aspectele pozitive pe care le-a adus revoluția digitală. Dar există costuri pentru a fi constant online?

Cum a schimbat social media modul în care experimentăm cluburile și evenimentele?

Artiștii și DJii mai pot avea astăzi succes fără a avea o rețea imensă de socializare, cu mulți followeri?

Ce impact are social media asupra sănătății mintale a producătorilor, DJ-ilor și clubberilor?

Cei de la Pioneer DJ au publicat recent documentarul video Insta DJ, prin care încearcă să analizeze ce efecte pozitive (dar și negative) produce social media asupra scenei globale de muzică electronică.

În filmul de mai jos, artiști precum Annie Mac, Carl Cox, Danny Howard (BBC Radio One), Mark Lawrence, Natasha Devon MBE (consilier pe probleme de sănătate mintală) și alții vorbesc despre impactul pe care social media îl are atât asupra artiștilor, cât și asupra promoterilor și a tuturor participanților la scena de club.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Published September 10, 2020.