Electronic Beats Romania
Tricky

Tricky strânge bani pentru sănătatea mintală

Artistul britanic Tricky a anunțat lansarea unei campanii de strângere de fonduri pentru conștientizarea problemelor legate de sănătatea mintală, în orașul său natal, Bristol.

Campania este o inițiativă care sprijină Bristol Mind, o organizație caritabilă de sănătate mintală care oferă instruire pentru promovare și conștientizare a sănătății mintale, precum și linii de asistență și consiliere gratuite.

Tricky va strânge bani prin vânzarea unui set de notebook-uri de lux prin intermediul magazinului său online. Setul include un notebook A5 însoțit de un stilou, plus o broșură ce include fragmente de versuri extrase din albumul recent al lui Tricky, „Fall To Pieces”, despre care poți afla mai multe de aici.

Zece ediții ale setului care conțin foi cu versurile originale scrise de mână, din procesul de înregistrare a albumului, vor fi trimise la întâmplare clienților. Notebook-urile sunt disponibile acum pe site-ul lui Tricky.

„Fall Please”, primul extras pe single de pe noul album al lui Tricky, are o accesibilitate ciudată, care l-a surprins chiar și pe autor. „Majoritatea muzicii pe care o fac eu nu prea sună ca nimic altceva din jur. Dar cu Fall Please am făcut ceva ce nu reușisem niciodată, ceva ce toată lumea poate simți – chiar și cei care nu știu nimic despre muzica mea. E versiunea mea de muzică pop, sau cea mai apropiată de pop”, spune Tricky.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

În octombrie 2020 a apărut o nouă carte despre sănătatea mintală în industria muzicală. Intitulată „Can Music Make You Sick ?: Measuring the Price of Musical Ambition”, cartea face trimiteri la diferite studii detaliate de înregistrare și interpretare a artiștilor din industria muzicală britanică, încercând să înțeleagă de ce a face carieră din muzică poate fi adesea în detrimentul sănătății mintale.

Autorii cărții, Sally Anne Gross (lector la Universitatea din Westminster și manager muzical), și dr. George Musgrave (academician și muzician), speră ca această carte să ofere nu doar înțelegere și îndrumare pentru muzicieni, ci să și sprijinine viitoarele cercetări în domeniul sănătății, al bunăstării condițiilor de muncă în industriile muzicale și în întreaga economie creativă. O parte din cercetările lor au indicat faptul că muzicienii sunt de trei ori mai predispuși să aibă probleme de sănătate mintală decât alte categorii de public.

Poți comanda cartea de aici.

În octombrie 2019 a fost lansat primul ghid de sănătate mintală în industria muzicii electronice, ghid pe care-l poți răsfoi aici.

Ziua Mondială a Sănătății Mintale (10 octombrie) este o zi pentru educația globală în domeniul sănătății mintale, conștientizarea și stoparea stigmatului social. Această zi a fost sărbătorită pentru prima dată în 1992 la inițiativa Federației Mondiale pentru Sănătate Mintală, o organizație globală de sănătate mintală cu membri și contacte în mai mult de 150 de țări.

Tricky

Episode 26: Maria Von C

1:22:42

“Ar trebui să dăm mai multă importanță sănătății noastre mintale și fizice.”

“Ar trebui să dăm mai multă importanță sănătății noastre mintale și fizice.”

Published December 07, 2020.