Electronic Beats Romania
News

Festivalul Exit din Serbia se amână pentru anul viitor

Exit Festival 2020 amânat

Deși inițial a fost amânat pentru luna august, organizatorii festivalului Exit au anunțat că ediția din 2020 se amână pentru anul viitor.

Un scurt rezumat: la începutul primăverii, prim-ministrul sârb le-a cerut organizatorilor EXIT să nu anuleze festivalul, ci să îl amâne pentru jumătatea lunii august. La acel moment, numărul de noi cazuri zilnice de infectare cu noul tip de coronavirus era într-o scădere continuă și chiar și cei mai precauți experți din domeniul sănătății credeau că în luna iunie nu vor mai fi cazuri noi. În acest timp, toată Serbia a fost, de asemenea, redeschisă complet, fără restricții de adunări publice în aer liber și toate granițele au fost deschise.

Din păcate, în ultimele săptămâni, epidemia a avut o creștere zilnică în mai multe municipalități din Serbia, care au fost supuse ulterior unor restricții stricte.

„Echipa EXIT a urmărit îndeaproape situația actuală a epidemiei, ținând cont întotdeauna de siguranța și sănătatea tuturor vizitatorilor, artiștilor și membrilor echipei. Acesta este motivul pentru care s-a decis mai întâi reducerea drastică a capacității festivalului pentru a vă asigura că totul va fi cât mai sigur. Cu toate acestea, din moment ce situația de sănătate nu s-a îmbunătățit încă după al doilea vârf în cazuri, organizatorii au luat decizia ca sărbătoarea de 20 de ani a Festivalului EXIT să nu aibă loc în perioada 13-16 august a acestui an la Cetatea Petrovaradin”, se arată într-un comunicat de presă.

Între timp, EXIT are în vedere opțiunile de a marca acest an important pentru festival cu un eveniment simbolic din septembrie, care se va concentra pe online și care va include LIFE și platforma Green R: Evolution, cel mai mare proiect de mediu al festivalului de până acum.

Loading...