Electronic Beats Romania
News

Festivalul Exit din Serbia își reduce capacitatea cu 90%

Exit Festival 2020

Festivalul Exit din Serbia își reduce capacitatea cu 90%, ca urmare a numărului în creștere de infectări cu noul tip de coronavirus.

Luna trecută te anunțam că ediția din acest an a festivalului Exit din Serbia s-a mutat din luna iulie pentru 13 – 16 august.

Într-o declarație din luna mai a acestui an, premierul sârb Ana Brnabic a spus că guvernul sârb se aștepta ca pandemia să fie „total sub control” în Europa până în luna august și că festivalul se va putea desfășura în condiții de siguranță, cu o anumită capacitate. Evenimentul din Novi Sad, care a atras peste 55.000 de participanți la pe zi în 2019, a anunțat anterior că nu va putea avea loc așa cum a fost planificat inițial în iulie.

Acum, Exit Festival a declarat că trebuie redusă capacitatea la un nivel drastic de 90%, ca urmare a creșterii cazurilor de COVID-19 în țară.

„Vrem să fim extrem de precauți, deoarece sănătatea publicului nostru, a artiștilor și a întregului personal al festivalului este prioritatea noastră”, a spus echipa Exit pentru IQ. „Prin urmare, vom reduce în continuare numărul maxim de participanți în coordonare cu oficialii, probabil [cu] chiar mai mult de 90%. Continuăm să monitorizăm situația, să ne consultăm îndeaproape cu oficialii din domeniul sănătății și guvernului și sperăm să avem mai mult știri despre acest subiect săptămâna viitoare.”

Luna trecută, Exit a confirmat artiști ca Black Coffee, VTSS, Paul Kalkbrenner sau Roni Size b2b LTJ Bukem (care au pus muzică la prima ediție a festivalului, în urmă cu 20 de ani).

Festivaluri din întreaga lume au fost fie anulate sau amânate din cauza pandemiei COVID-19, împreună cu nenumărate închideri ale cluburilor. În timp ce pandemia a transformat majoritatea festivalurilor în ediții virtuale, exclusiv pe internet, unele rapoarte sugerează că industria festivalurilor este în pericol de prăbușire totală.

Loading...