Electronic Beats Romania
Lil Obeah Meets Marius Costache - Titan

Titan: release nou Sound of Art to Come

Label-ul românesc The Sound of Art to Come prezintă „Titan”, un nou material discografic semnat de Lil Obeah și Marius Costache.

Single-ul reprezintă un melanj sonic între dub și jazz, inspirat de piesa „În Titan” a saxofonistului Mihai Iordache, piesă extrasă de pe albumul Suita Titan.

„Jazzul și dub-ul sunt o fundație la unison. Iată câteva nume care o demonstrează: Sly & Robbie Meets Nils Petter Molvaer + Eivind Aarset & Vladislav Delay, Monty Alexander, Ernest Ranglin, New Zion Trio, Hamid Drake & Bindu, Mei Tei Sho, Bill Laswell, Jah Wobble, Sons of Kemet, Nubya Garcia, Ezra Collective, Nubiyan Twist, Mark Guiliana, Jon Batiste, Quantic și Theo Crooker. Majoritatea au cel puțin un album de jazz dub, dacă nu chiar multe melodii în care filosofia jazzului se ciocnește cu arta și știința dub. Acesta este motivul pentru care eroul meu local, Iordache, a trebuit să primească tratamentul de duppy dub. Am ales Titan din Titan Suite datorită versurilor psihedelice și a nostalgiei superbe. Într-o altă viață am trăit lângă piața Trapezului și imaginile pe care le pictează cântecul sunt amintiri vii. Mai mult jazz, mai mult dub”, spune Lil Obeah.

„Muzica dub nu e departe de jazz”, spune Paul ‘Groucho’ Smykle într-un interviu cu David Katz. „King Tubby era dependent de jazz, la fel și Lee Scratch Perry, iar majoritatea muzicienilor de studio erau pasionați de jazz. Așa că mă bucur că fratele meu m-a învățat despre Charlie Parker și Herbie Hancock. În prezent îl avem pe Courtney Pine, fiecare generație vine cu un lucru nou și cu o atitudine nouă, așa că muzica dub pentru mine e aproape ca o formă tehnică de jazz. Eu așa ascult King Tubby; prin dub el și-a exprima interpretarea muzicii dub, chiar dacă nu semănă cu conceptul original. Pentru mine întotdeauna a fost ca și cum ar face jazz, chiar dacă este dub, pentru că folosea studioul pentru a face texturi, solo-uri, pauze sau orice altceva. Mereu am încercat să fac lucruri neobișnuite din punct de vedere electronic, un sunet mai fin dacă se cerea sau poate ceva mai abraziv dacă era nevoie, dar oamenii azi nu mai folosesc tehnologia așa”, adaugă Paul Smykle.

Ascultă single-ul mai jos, via Bandcamp.

By loading the content from Bandcamp, you agree to Bandcamp's privacy policy.
Learn more

Load content

The Sound of Art to Come Records este o casă de discuri din Transilvania, care găzduiește Dub, proscriși de muzică electronică și experimentală și nonconformiști exploratori. Adânc în inima României, SoAC transmite din dimensiunea The Shape of Dub to Come. Labelul curatoriază, colează și remixează Duppy dubs și Duppy Riddims inspirate de coloanele sonore jamaicane pentru filme de groază.

*colaj de Cristiana Bucureci

Hai cu noi!

Published September 07, 2021.