Electronic Beats Romania
J Dilla - Dilla Time

O nouă carte despre viața și moștenirea lui J Dilla

Autorul cărții, Dan Charnas, a realizat peste 150 de interviuri pe parcursul a patru ani.

O nouă biografie, muzicologie și istorie culturală care documentează viața și opera lui James Dewitt Yancey, aka J Dilla (7 februarie 1974 – 10 februarie 2006), va apărea luna viitoare.

Dilla Time: The Life And Afterlife Of J Dilla, The Hip-Hop Producer Who Reinvented Rhythm va fi publicată de MCD pe 1 februarie 2022. Conține peste 480 de pagini și poate fi considerată o cronică a vieții regretatului Yancey, care a revoluționat hip-hop-ul și muzica populară prin abordarea sa inovatoare a sampling-ului, a ritmului și a drum machine-urilor. Cartea pretinde a fi „prima biografie comprehensivă a lui James Dewitt Yancey”.

Autorul Dan Charnas a vorbit cu peste 150 de prieteni, membri ai familiei și colaboratori de-ai lui Yancey pentru a-i relata povestea din copilărie, începând cu Detroit și până când a devenit, în mare parte postum, unul dintre cei mai venerați producători de muzică ce au existat vreodată. Materialul include pasaje emoționante despre timpul petrecut de către artist suferind de o boală rară de sânge și discută despre neînțelegerile din familie care au survenit în urma morții sale.

Pe lângă detalii biografice, cartea include o istorie culturală a genurilor muzicale cu care a cochetat Yancey, de la Motown la techno. De asemenea, descompune unele dintre tehnicile și abordările sale ale ritmului.

Dilla Time s-a născut dintr-un curs pe care Charnas l-a ținut despre munca lui Yancey la NYU. Cei doi au colaborat în 1999, când Charnas lucra în afacerea cu discuri. Charnas este cel mai bine cunoscut pentru cartea sa The Big Payback, în care vorbește pe larg despre universul hip-hop.

Iar mai jos poți găsi un playlist cu piese J Dilla, făcut de Charnas.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Urmărește-ne pe social media.

Published January 25, 2022.