Electronic Beats Romania
Carte despre era blogurilor muzicale

Never Be Alone Again – carte despre era blogurilor

Cartea „Never Be Alone Again: How Bloghouse United the Internet and the Dancefloor” include 50 de interviuri cu DJi și oameni din industrie.

A fost lansată o nouă carte care documentează intersecțiile dintre epoca blogurilor muzicale și cultura internetului de la începutul anilor 2000.

„Never Be Alone Again: How Bloghouse United the Internet and the Dancefloor” de Lina Abascal este disponibilă acum, oferind peste 50 de interviuri originale cu DJi, personalități culturale și oameni din industrie. Unele dintre aceste nume îi implică pe A-TRAK, Franki Chan, The Presets și Steve Aoki.

Pentru o scurtă perioadă de timp, la mijlocul anilor 2000, o rețea de bloggeri și melomani independenți a fuzionat lumea digitală și cea fizică într-un mod nemaivăzut până atunci. Etosul lor DIY inspirat de punk i-a ridicat pe diferiți DJi, producători de muzică și petreceri fără nume la un nivel de succes internațional care a fost rapid eclipsat de EDM-ul corporatizat și de boom-ul festivalurilor de muzică.

Privind inspirația din spatele cărții, autoarea Lina Abascal explică alinierea majorității cu epoca blogului. „Pe lângă faptul că mă simt prețioasă în acest moment, cel mai important lucru e că am vrut să scriu această carte pentru a crea o bucată de istorie despre o epocă ce a pus bazele pentru atât de mult din ceea ce urma să apară în muzică și cultură.”

„Era bloghouse-ului pe care se concentrează cartea a afectat atât de multe tendințe în muzică, din punct de vedere sonic, în tehnologie, atât pentru producția muzicală, cât și pentru distribuția muzicii, în cultura de club și evenimente. A fost prima dată când muzica se mișca cu viteza internetului, lucru care acum nu este negociabil. Această carte își propune să fie atât o istorie, dar și să contextualizeze modul în care ne-a condus asta până unde suntem acum, la bine și la rău.”

Cartea de 170 de pagini descrie ascensiunea „DJ-slash-It Girl”, include fotografii de la petreceri, sharing-ul ilegal de fișiere mp3, rapoarte despre „capitalele blogurilor” LA și Paris, impactul trecut cu vederea al comunităților latino suburbane asupra vieții de noapte, contribuția lui Kanye West la mișcare și „moartea lentă a blogului însuși”.

Aducând experiențele trecute într-un gen în stil mozaic, în carte, A-Trak sugerează că numitorul comun din scenă a fost „ideea generală a coliziunilor”.

Cartea include zeci de interviuri cu artiști și nume sonore din industrie, precum A-TRAK, Acid Girls, Bag Raiders, The Cobrasnake, The Bloody Beetroots, The Cool Kids, Chromeo, Crookers, Does It Offend You, Yeah?, Flosstradamus, Franki Chan, Girl Talk, The Hood Internet, The Hype Machine, The Knocks, Myspace Music, MSTRKRFT, Nick Catchdubs, Paul Devro, The Presets, The Rapture, Simian Mobile Disco, Spank Rock, Steve Aoki, Van She Tech și alții.

Poți comanda cartea online, de aici.

Hai cu noi.

Published January 18, 2022.