Electronic Beats Romania
Raresh @ Unum Festival 2021

Cap, Prâslea, Priku și Raresh – confirmați la Unum Festival 2021

Albania sparge gheața și anunță primul festival din 2021 cu testare rapidă Covid 19.

Una din primele vești bune din acest an – primul festival cu testare rapidă Covid-19, Unum și-a anunțat line up-ul.

Festivalul are loc la începutul lunii iunie 2021 în Albania, pe plaja Rana et Hedhun din Shengjin. Organizatorii au anunțat deja primul val de aproape 40 de artiști, între care și Cap, Priku, Raresh și Prâslea.

În timp ce festivalurile continuă să anuleze și să amâne edițiile din acest an pe fondul pandemiei coronavirusului, Albania a aprobat testarea pentru evenimente sociale și culturale, permițând festivalului Unum să se desfășoare în perioada 3 iunie – 7 iunie 2021.

De-a lungul weekend-ului vor mixa Ricardo Villalobos, Seth Troxler, Priku, tINI, Sonja Moonear, Dyed Soundorom, Traumer și mulți alții.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Organizatorii Unum spun că evenimentul va avea loc „100% în mod responsabil și sigur, deoarece are aprobarea deplină a guvernului, indiferent de restricțiile din alte țări.”

Cu toate acestea, evenimentul va avea loc în condiții speciale și la o capacitate mult redusă față de edițiile precedente. Organizatorii adaugă: „Chiar dacă trebuie să devină un eveniment doar pentru localnici sau pentru cei care pot călători, atunci asta se va întâmpla. Acest lucru se datorează partenerilor noștri de la Swallow Events, care oferă serviciul lor de testare rapidă pentru festival, pentru a ne asigura că toți cei care intră sunt testați și nu sunt purtători de virus. Luăm toate măsurile necesare pentru a ne asigura că măsurile de siguranță sunt respectate în orice moment și va exista zero toleranță în această privință.”

Prețul unui bilet este de 139 de euro, iar detalii despre cazări și orice altceva te-ar putea interesa găsești pe site-ul oficial.

*foto main: Valeriu Cătălineanu

Petre Inspirescu @ Unum Festival 2019. Foto: Unum
Petre Inspirescu @ Unum Festival 2019. Foto: Unum

Swallow Events, firma din spatele kit-ului de testare rapidă, spune că este prima companie care oferă un serviciu complet de testare rapidă pentru detectarea COVID-19 organizatorilor de evenimente, atât din Marea Britanie cât și din restul lumii. Noul serviciu oferă facilități de testare pop-up cu rezultatul în 15 minute, care pot fi efectuate de către profesioniștii din domeniul sănătății, aprobate de guvern, la orice dimensiune și scară.

Asta înseamnă că noul serviciu poate permite desfășurarea de evenimente la scară medie sau largă într-un mediu sigur. Cu toate acestea, mulți organizatori mai mici de evenimente nu pot utiliza serviciul din cauza costurilor considerabile pentru înființarea unor astfel de facilități.

În legătură cu acest serviciu, Oli Thomas, fondator și director general al Swallow Events, a declarat în luna noiembrie a anului trecut pentru DJ Mag: „Industria evenimentelor a fost uitată și devastată de pandemia COVID-19. Decizia finală ca evenimentele să aibă sau nu loc în 2020 a fost în cele mai multe din cazuri bazată pe opinia unei singure persoane la nivel de autoritate locală.”

Thomas adaugă că „există cazuri de evenimente care primesc aprobare, doar pentru a fi revocată în ultimul moment, ceea ce duce în continuare la alimentarea problemelor financiare și a pierderilor de locuri de muncă din industrie. Credem că acest serviciu de testare rapidă la fața locului pentru COVID-19 în doar 15 minute va schimba complet regulile jocului.”

În România, momentan doar festivalurile Untold și Electric Castle și-au anunțat edițiile din acest an.

Hai pe social media.

Published January 21, 2021.