Electronic Beats Romania
Sabotage 2021

Festivalul Sabotage din Timișoara revine cu o nouă ediție

A noua ediție a festivalului timișorean aduce DJ seturi, instalații new media, proiecții de filme, târg de discuri și discuții.

În acest weekend, 24-26 septembrie, are loc o nouă ediție a festivalului Sabotage, la MultipleXity – centrul de artă, tehnologie și experiment – din Timișoara.

Aflat la ediția a noua, festivalul reunește artiști internaționali din Japonia și Europa. Programul este structurat pe trei arene și prezintă o simbioză între muzică electronică, tehnologie și experiență.

Arenele de muzică (Electronic Arena și Dub Arena) aduc la lumină artiști internaționali, precum Kyoka (Japonia), Mimicof (Japonia), So (Japonia), Poly Chain (Ucraina), Hiroko Hacci (Japonia), Indica Dubs (Marea Britanie), Echoboy aka Riddim Tuffa (Slovacia) și Dubapest Hifi (Ungaria).

Programul de muzică este susținut de artiști locali și naționali, precum Admina, Alur Duvaal, Chlorys, Jon Jitsu, LionRiddims, Mighty Boogie, Mitsubitchi, Mr. H, Mi-tzu, Rapala, Virgil, Von Bulove și Who:Ratio.

Technology Arena prezintă instalații new media art, din partea Psihodrom (Eugen Neacșu, Adrian Marian, Octavian Horvath) și Dorian Bolca.

Die Schatten der Stille este o instalație digitală interactivă, care exprimă trecerea succintă a individului prin cosmos. Instrumentând conceptul temporalității, instalația video concepută de Psihodrom, pune individul în oglinda autopercepției.

Higher Underground este instalația sculpturală interactivă a lui Dorian Bolca, care are la bază conceptul științific Wood Wide Web, recontextualizat și trecut printr-o prismă artistică.

Knowledge Arena prezintă vineri, 24 septembrie, de la ora 20:00, proiecția filmului Sisters with Transistors, urmat de o discuție cu platforma independentă Corp.

Duminică, 26 septembrie, între orele 14:00 și 18:00, la Knowledge Arena, au loc două ateliere de muzică împreună cu Mixdown Music School din Timișoara. Primul atelier este despre DJ mixing iar al doilea despre producție muzicală. Tot aici, de la ora 20:00, are loc proiecția Swamp City, urmat de o serie de discuții pe tema filmului.

De asemenea, în cadrul festivalului are loc un târg de viniluri și o expoziție cu artiștii locali Dona Arnakis, Chrs Rzvn, Lore Ilie și Mimi Ciora.

Programul complet al festivalului îl găsești mai jos.

Program Sabotage 2021
Program Sabotage 2021

Biletele de festival sunt de cumpărat online pe platforma Kompostor și fizic la poarta de acces în festival.

Pentru mai multe informații privind programul festivalului și orice altceva te-ar putea interesa, accesează site-ul oficial sau pagina de Facebook, aici.

Accesul în zona de festival se realizează în baza dovezii de vaccinare, a dovezii trecerii prin boală în ultimele 90 de zile sau în baza unui test PCR sau a unui test antigen cu rezultat negativ.

Suntem (și) pe social media.

Published September 20, 2021.