Electronic Beats Romania
David Guetta

David Guetta a câștigat primul loc în DJ Mag Top 100 DJs 2021

E acea perioadă a anului când se anunță rezultatele topului DJ Mag al celor mai populari 100 de DJi.

David Guetta a câștigat sondajul DJ Mag Top 100 DJ din 2021. Guetta și-a păstrat locul 1 pe care l-a revendicat anul trecut, la un deceniu după ce a fost încoronat pentru prima oară DJ-ul nr. 1 mondial în 2011.

Francezul se alătură acum unui grup arhi-cunoscut de DJi olandezi – Martin Garrix, Tiësto și Armin van Buuren – care au câștigat votul Top 100 de trei ori sau mai mult.

„Este minunat, sunt atât de fericit”, a declarat Guetta pentru DJ Mag, zâmbind pe sub mustață și gândindu-se la victoria sa. „Să o faci și de două ori la rând – este a treia oară, dar de două ori la rând este destul de nebunesc. A fost un an incredibil de încărcat pentru mine, dar e întotdeauna plăcut când muncești din greu să simți că oamenii o pot vedea.”

„Fac asta de atâția ani, de când mixam discuri funk în adolescență. Este uimitor să îți poți urmări pasiunea și sper doar – pentru că și eu am început de la nimic – că a fi numărul 1 după toți acești ani este o inspirație pentru copiii care sunt DJi de dormitor, așa cum eram eu. ”

Rezultatele Top 100 DJ au fost anunțate în direct pe scena Top 100 DJs Awards, prezentate de AMF, care a avut loc la AFAS Live din Amsterdam.

De asemenea, anunțate în cadrul spectacolului Top 100 DJs Award au fost două premii editoriale, selectate de editorii DJ Mag pentru a recunoaște contribuția artiștilor care au un impact semnificativ în afara votului Top 100 DJ. Artistul japonez Qrion – a cărui ascensiune de când a debutat la casa de discuri Anjunadeep în 2019 a fost meteorică – a primit premiul Future Star. Arhitectul techno din Detroit, Kevin Saunderson – cu un material nou inspirat de proiectul său E-Dancer și care a apărut pe coperta DJ Mag North America – a primit premiul Lifetime Achievement.

Pandemia COVID-19 a afectat negativ o mulțime de elemente ale scenei internaționale de muzică electronică de dans, dar nu pare să fi afectat entuziasmul fanilor muzicii de dans. Conform DJ Mag, 1,3 milioane de oameni au votat în sondajul Top 100 de DJ din acest an, care corespunde totalului de anul trecut, consolidând Top 100 ca fiind cel mai mare sondaj muzical din lume.

Cei mai mulți votanți din Top 100 de DJ din acest an au provenit din categorii diferite de vârstă: 40% din voturi au venit de la tineri cu vârste cuprinse între 18-24 de ani și 40% din intervalul de vârstă 25-34. Cu toate acestea, cu cluburi și festivaluri încă închise sau anulate pentru cea mai mare parte a anului, o mulțime de participanți la sondaj și-au bazat în mod clar voturile pe seturi pe care le-au văzut în direct sau pe artiștii preferați din trecut.

Poți vedea clasamentul complet al primilor 100 de DJi din DJ Mag Top 100 aici.

*foto: Dan Reid

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Hai cu noi!

Published October 14, 2021.