Electronic Beats Romania
Testarea drogurilor la festivaluri

Serviciile de control al drogurilor îmbunătățesc siguranța festivalurilor, arată un studiu din UK

Desfășurată de către The Loop și Universitatea din Liverpool, cercetarea a constatat că două treimi dintre participanți și-au aruncat drogurile în cazul în care s-a constatat că sunt alte substanțe decât cele așteptate.

Serviciile de control al drogurilor la festivaluri duc la o reducere a victimelor legate de droguri, potrivit unui nou studiu din Marea Britanie.
Un raport realizat recent la comun de către Universitatea din Liverpool și organizația de caritate The Loop a examinat șapte festivaluri britanice timp de 24 de zile și a colectat date prin sondaje anonime auto-raportate. Raportul este intitulat „Cine folosește serviciile de verificare a drogurilor? Evaluarea gradului de utilizare și a rezultatelor la festivalurile engleze din 2018”.
Publicat în jurnalul academic Drugs, Habits and Social Policy, raportul a constatat că aproape două treimi din 2.043 de festivalieri erau dispuși să-și arunce drogurile dacă substanțele identificate erau altele decât cele așteptate. MDMA, ketamina și cocaina au fost cele mai frecvente substanțe identificate, reprezentând aproximativ trei sferturi din toate substanțele testate, în timp ce 84% dintre substanțele testate se potriveau cu intenția de cumpărare.
Substanțele achiziționate la fața locului au fost semnificativ mai probabil să fi fost vândute greșit decât cele cumpărate în afara locației; un sfert din substanțele cumpărate la fața locului au fost altele decât cele așteptate, comparativ cu mai puțin de unul din zece (9,5 la sută) substanțe din afara perimetrului festivalului.
Crucea Roșie, agenția responsabilă cu furnizarea serviciilor medicale și paramedicale la fața locului la festivalurile din studiu, a raportat o scădere cu 12% a victimelor legate de droguri după introducerea serviciilor de control al drogurilor.
Concluziile raportului au fost salutate de mama Georgiei Jones, o tânără de 18 ani, care a murit de supradoză de la un MDMA foarte puternic în cadrul ediției din 2018 a festivalului Mutiny din Portsmouth. Janine Milburn, mama victimei, crede că testarea drogurilor i-ar fi putut salva viața fiicei sale, se arată într-un articol recent BBC. „Dacă ar fi fost efectuate teste, ar fi putut să-și testeze pastilele”, a spus ea. „Ar fi primit sfaturi despre cum să-și ia pastilele în siguranță, precum și despre puterea și puritatea pastilelor.”
Potrivit lui Katy Porter, care a fost numită CEO al The Loop la începutul acestei luni, raportul „arată că asigurarea de verificare a drogurilor poate reduce daunele și, în mod critic, nu încurajează oamenii să ia mai multe droguri. Cercetarea reprezintă o bază solidă pentru extinderea serviciilor de control al drogurilor în evenimente și centre ale orașelor din Marea Britanie”.
Numirea lui Porter a coincis cu acordarea statutului de caritate The Loop de către Comisia de Caritate.
„Este un moment uimitor să mă alătur echipei The Loop”, a adăugat ea. „Toată energia continuă și angajamentul atâtor oameni în ultimii zece ani ne-au permis să ajungem la următoarea etapă a dezvoltării noastre. Recunoașterea și înregistrarea ca organizație caritabilă vor însemna că serviciile noastre de sănătate și informațiile importante pe care le generăm prin verificarea drogurilor va ajunge acum la mai mulți oameni în mai multe locuri din Marea Britanie și va ajuta foarte mult la reducerea daunelor cauzate de droguri.”
Citește raportul în întregime aici.
Twitter

By loading the tweet, you agree to Twitter’s privacy policy.
Learn more

Load tweet

*credite foto: Noiseporn 

Hai cu noi.

Published November 15, 2022.