Electronic Beats Romania
DVS1

DVS1 lansează un software prin care DJii le pot dona producătorilor o parte din fee

Prin capturarea playlist-urilor cu o acuratețe de 82%, software-ul Aslice își propune să reducă diferența dintre veniturile DJilor și cele ale producătorilor.

DVS1 aka Zak Khutoretsky a lansat recent un software pentru desktop conceput pentru a capta muzica redată de DJi, astfel încât mai mulți producători să fie plătiți.

Lansat pe 29 martie, Aslice funcționează printr-un sistem bazat pe donații, așa că DJ-ii asumă un procent din taxa de concert producătorilor a căror muzică o cântă. Aslice sugerează cinci procente, deși indiferent de sumă, aceasta nu va fi dezvăluită.

Khutoretsky a spus pentru Resident Advisor că proiectul este un răspuns la deficitul de redevențe acordat producătorilor, în ciuda creșterii exponențiale a industriei muzicii electronice, care a fost evaluată la 7,3 miliarde de dolari în 2020.

Artistul american a adăugat că sistemul actual nu funcționează deoarece societățile de colectare a muzicii depind de DJi pentru a oferi playlist-uri scrise de mână, în timp ce software-ul de recunoaștere a muzicii este instalat în mai puțin de 1% din locațiile muzicale din întreaga lume.

Aslice identifică piese folosind un algoritm de învățare automată, potrivindu-le cu producătorii înregistrați în sistemul său. Când ID-ul lor înregistrat este adăugat la metadatele piesei, software-ul va putea, de asemenea, să identifice piese nelansate. Aslice este compatibil cu rekordbox, Traktor, Serato și ca suport USB autonom pentru a citi playlist-urile generate automat pe produsele Pioneer DJ.

„PRO și societățile de colectare a muzicii taxează deja cluburile și festivalurile și chiar promotorii independenți pentru dreptul de a cânta muzică”, a spus el pentru RA. „Este, literalmente, responsabilitatea lor să instaleze aceste dispozitive și să-și facă treaba. În fiecare an se strâng milioane de dolari, care nu ajung niciodată înapoi în mâinile artiștilor a căror muzică se cântă efectiv în aceste locații. În schimb, acești bani sunt plătiți către primii 100 cei mai populari DJi din lume.” El a adăugat: „Trebuie să punem întrebarea: de ce o parte din acești bani nu pot fi redirecționați către soluții adecvate?”

În timpul fazei de testare beta a software-ului Aslice din noiembrie anul trecut, 100 de DJi au încărcat 110 playlist-uri și 5291 de melodii. 82 la sută au fost identificate și corelate cu acuratețe. Acest lucru a dus la plăți pentru 2.213 producători, cu suma medie câștigată de 1,40 USD pe piesă. Orice bani neatribuiți vor fi canalizați către organizații caritabile alese de comunitatea Aslice.

„Cele cinci procente nu vor rezolva problema în niciun fel, dar pot schimba imediat perspectiva unui artist cu privire la ceea ce este posibil, nu doar financiar, ci cu statisticile și informațiile pe care le vor obține prin intermediul serviciului”, a spus Khutoretsky. „În timp ce Aslice poate oferi propria sa soluție acum, sper sincer că oamenii recunosc puterea comunității noastre ca un grup mai larg și presiunea pe care o putem pune asupra sistemelor vechi care eșuează în a-și face treaba.”

Urmărește-ne pe social media.

Published April 04, 2022.