Electronic Beats Romania
Lee Scratch Perry

Documentarul despre Lee “Scratch” Perry e disponibil pentru vizionat

Filmul „The Upsetter: The Life and Music of Lee “Scratch” Perry” poate fi văzut pe Criterion Channel.

Canalul Criterion a pus la dispoziție pentru vizionat un documentar despre regretatul artist dub Lee „Scratch” Perry, anunță Pitchfork.

The Upsetter: The Life & Music of Lee “Scratch” Perry este opera regizorilor Ethan Higbee și Adam Bhala Lough, iar Benicio del Toro narează proiectul.

Pe lângă filmările de arhivă, The Upsetter îl prezintă pe Perry discutând despre viața lui în interviuri cu Lough și Higbee. Documentarul își face debutul în platforma de streaming ca parte din noua colecție „Roots & Revolution: Reggae on Film”, care include The Harder They Come, The Story of Lovers Rock și alte filme cu tematică reggae și dub.

Renumit pentru munca sa cu staruri reggae precum Bob Marley și The Wailers, Perry a fost o figură cheie în popularizarea muzicii jamaicane în întreaga lume. Scratch a folosit remixurile timpurii și experimentarea în studio pentru a transforma melodiile roots reggae, influențând crearea mai multor genuri de muzică dance.

Perry a murit la vârsta de 85 de ani, în luna august a anului trecut, la un spital din Lucea, Jamaica. Unele materiale postume au fost lansate în lunile de după via Tricky și New Age Doom.

Vezi mai jos un clip din The Upsetter și urmărește filmul integral pe Criterion Channel.

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

Hai cu noi.

Published February 07, 2022.