Electronic Beats Romania
Steve O' Sullivan

Steve O’Sullivan revine cu aliasul Bluetrain

Primul album din ultimii 25 de ani sub Bluetrain se numește „Steady Pulse” și va fi lansat în septembrie la Lempuyang.

După 25 de ani de release-uri sub umbrela Bluetrain, Steve O’Sullivan lansează primul său album sub acest pseudonim.

Bluetrain, proiect activ din 1998, este alias-ul artistului britanic, axat pe dub-uri. Cu excepția unei compilații retrospective lansată pe cd în 1999, proiectul s-a concentrat pe EP-uri și single-uri. Noul album, Steady Pulse, urmează să sosească în septembrie prin intermediul casei de discuri britanice Lempuyang. LP-ul include nouă piese, din care colaborări cu Hidden Sequence și Another Channel, precum și vocea lui Prince Morella.

„Nu am vrut ca acest album să fie doar o colecție de piese de club, toate în același stil/tempo; conceptul a fost destul de simplu: să vin cu o selecție de muzică aptă să acopere toate stilurile pe care îmi plac, un adevărat sentiment de flux, astfel încât să-l poți asculta de la început până la sfârșit ca pe un album”, a spus O’Sullivan pentru Resident Advisor.

El a adăugat: „Așa că începem cu o introducere inspirată de dancehall, trecând la câteva piese dub house și apoi într-un teritoriu dub/deep techno mai familiar, înainte de a încheia cu un dub mai tradițional în stil roots”.

Bluetrain a apărut pentru prima dată la casa de discuri Lempuyang în 2021, oferind lansarea de debut a casei de discuri cu materialul Homegrown Dubs. De-a lungul celor 25 de ani de existență a proiectului Bluetrain, O’Sullivan a lansat și la Sushitech și Future Primitive.

„Anul trecut am lansat o serie de trei albume la Sushitech, care mi-a dat încrederea să văd muzica mea ca pe ceva mai mult decât un simplu instrument pentru DJi”, a spus O’Sullivan. „Așa că atunci când Lempuyang a cerut un album Bluetrain, nu am avut nevoie de multă muncă de convingere pentru a face lucrurile să se miște”.

Un EP remix al albumului „Chant Down” va precede lansarea LP-ului în septembrie. Lansat pe 22 august, EP-ul include două versiuni Bluetrain și un remix Deadbeat.

Ascultă fragmente din Steady Pulse mai jos.

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

 

Urmărește-ne pe social media.

Published July 06, 2022.