Electronic Beats Romania
Music

Tier Records sau labelul românesc cu conexiuni din București în Tokyo via Paris

Tier Records vine să adune sub același „acoperiș” electronic ideile Livio & Roby, născute în studioul din București.

Decise parcă să scoată în evidență conexiunile subtile între electronicul românesc și undergroundul house & techno european, showcase-urile Tier Records ne-au captat atenția încă de la începutul anului. Priku, Arapu, Einzelkind, SIT, Suciu, Julian Perez, John Dimas și, nu în ultimul rând, Livio & Roby au transformat, pe rând, Ponton Casa Baraj (Văliug), Club Guesthouse (București), RED58 (OFF Sonar Barcelona) și Rex Club (Paris) în playgroundul perfect pentru a detalia ideile ce stau în spatele proiectului Tier Records.

Născut acum mult timp în incubatorul creativ Livio & Roby, Tier Records este instrumentul prin care cei doi producători români au ales să-și promoveze soundul lor propriu, alături de alți artiști cu un sunet similar. Cu numele inspirat din jocurile RPG („Tier” înseamnă nivel), Tier este mai mult decât un label, integrând un concept de petreceri, dar și alte componente la care cei doi artiști români lucrează intens.

 

Primele release-uri au ca piese de bază trackuri Livio & Roby, trackuri ce sunt plasate și în alte spectre electronice cu remixuri ale câtorva nume importante din underground: Ion Ludwig și Direkt pentru primul EP, Thomas Melkior, Fumiya Tanaka și Priku pentru următoarele.

Bala Un Ac, primul EP din această serie, setează cât se poate de clar premisele pe care se construiește Tier Records: vibe-ul relaxat și visitor, strecurat în percuțiile super sharp, este dus într-o zonă ultra deep de Ion Ludwig, păstrând în același timp conexiunea cu soundul minimalistic specific românesc, prin prelucrarea lui Direkt.

Inspirat din geometria imposibilă a lui M.C. Escher, artworkul și logoul Tier Records aparțin lui Marek Jankovskij, artist grafic din Marea Britanie.

Până la următorul material Tier Records, ascultă aici snippeturi audio din Bala Un Ac și pregătește-te pentru două întâlniri de poveste cu Livio & Roby: prima oprire a fost pe 20 iulie la Ponton Casa Baraj (Văliug), apoi în cadrul Citadela Festival 27-29 iulie, Cetatea Deva, festival prezentat de Telekom Electronic Beats.

 

Citește mai mult: Livio & Roby ne-au recomandat cinci festivaluri de muzică electronică

 

Loading...