Electronic Beats Romania
News

Silent Strike a câștigat Grimme Preis for Film Music cu Hackerville

Silent Strike Hackerville

Artistul român Silent Strike a câștigat premiul Grimme Preis for Film Music cu coloana sonoră a serialului românesc Hackerville.

Pe numele adevărat Ioan Titu, Silent Strike este câștigătorul premiului pentru muzică de film din cadrul celei de-a 55a ediții a Grimme Preis, ce a avut loc recent.

Coloana sonoră pentru serialul Hackerville aduce un sound șlefuit și extrem de bine produs

Regizat de către Igor Cobileanski și Anca Miruna Lăzărescu, Hackerville este un serial thriller produs de HBO, despre o rețea de hackeri din România care aparent hackeresc o bancă din Frankfurt.

Noul serial Hackerville e compus din șase părți și a început să ruleze pe micile ecrane din toamna anului 2018. Din distribuție fac parte actorii Andi Vasluianu, Voicu Dumitraș și Anna Schumacher.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Silent Strike spunea în noiembrie, într-un interviu pentru Vice, că pe lângă piesele compuse special pentru acest film, au fost alese și altele din discografia lui, inclusiv din proiectul de ambient Ewan Hofmann. „A durat două luni doar alegerea piesei de pe opening title. În paralel lucram și la muzică și la soundtrack și la tot ce ține de asta. (…) La coloana sonoră a mai lucrat și Reinhold Heil (Mr. Robot, Run Lola Run, Cloud Atlas) care a făcut muzică adițională.”

Silent Strike nu este la prima sa colaborare de acest gen. A compus muzică de film pentru 4 lungmetraje, 1 serial și 3 scurtmetraje și a semnat coloana sonoră pentru 2 piese de teatru: Refugiul (regia Horia Suru, la Teatrul Odeon) și Minunata Lume Nouă (regia Catinca Drăganescu, la Teatrul Excelsior).

În materie de performance-uri live, Silent Strike a cântat de-a lungul timpului la festivaluri precum Electric Castle, Untold, Street Delivery, Stuffstock, Fânfest, Neversea, Mox, Airfield, After Hills, Revolution, Amural, dar și în cadrul unor festivaluri de film (TIFF, Anonimul, Astra Film, Future Shorts, Timishort).

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Loading...