A murit Florian Schneider | Electronic Beats Romania
Feed/News

RIP. A murit Florian Schneider, co-fondatorul trupei Kraftwerk

Florian Schneider

A murit Florian Schneider, unul din fondatorii legendarei trupei de muzică electronică Kraftwerk.

Florian Schneider a fondat grupul Kraftwerk împreună cu Ralf Hütter în 1970. Chiar și legendarul muzician David Bowie a numit piesa „V-2 Schneider” după artistul german pe albumul său din 1977, Heroes.

Considerați la scară largă inovatori și pionieri ai muzicii electronice, grupul a început ca parte a scenei experimentale Krautrock din Germania de Vest la începutul anilor ’70. La scurt timp după, muzica lor și-a însușit în totalitate instrumentele electronice, inclusiv sintetizatoare, drum machines, vocodere și instrumente muzicale experimentale customizate.

Schneider a părăsit trupa Kraftwerk în 2009, în timp ce Hütter a continuat turneele împreună cu Henning Schmitz, Fritz Hilpert și Falk Grieffenhagen. Turneul 3D aniversar a 50 de ani de existență a trupei trebuia să aibă loc anul acesta, dar a fost anulat din cauza pandemiei coronavirusului.

Într-o notă pozitivă, să ne (re)amintim de acest interviu cu Florian Schneider din 1998 luat de către o televiziune locală din Brazilia, care a devenit ulterior viral pe internet.