RIP Andrew Weatherall | Electronic Beats Romania
Feed/News

RIP Andrew Weatherall. Artistul britanic a murit la 56 de ani

Andrew Weatherall

Legendarul DJ, producător și remixer britanic Andrew Weatherall a murit luni, 17 februarie 2020.

Vestea tragică a morții bruște a unuia din cei mai cunoscuți DJi britanici a venit din partea managementului său, într-o postare pe Facebook.

„Ne pare rău să vă anunțăm că Andrew Weatherall, cunoscutul DJ și muzician a murit în primele ore ale acestei dimineți, luni 17 februarie 2020, la Whipps Cross Hospital, Londra. Cauza morții este o embolie pulmonară. El a fost tratat la spital, dar, din păcate, cheagul de sânge a ajuns la inima lui. Moartea sa a fost rapidă și pașnică.”

Weatherall a fost unul din cei mai respectați artiști din scena de club internațională. A lansat muzică (sub formă de albume sau EP-uri) la case de discuri precum E.Z By Zegna, Rotters Golf Club, Höga Nord Rekords, ByrdOut și altele.

A fost fondatorul trupei și al label-ului Sabres Of Paradise, care ulterior a evoluat în Emissions Audio Output. Înainte de asta, a condus casele de discuri Bird Scarer Records și Moine Dubh.

De-a lungul carierei sale, Weatherall a făcut parte din mai multe proiecte și grupuri muzicale precum AramchekBasic UnitsBlood SugarBocca Juniors, Dayglo MaradonaDeanne DayFort Beulah N.U., Klart, KlunkLino SquaresLords Of AffordPlanet 4 Folk QuartetRude SoloThe AsphodellsThe Black BalloonsThe HoldThe Major And Brother TThe Woodleigh Research FacilityTwo Lone Swordsmen și altele.