Electronic Beats Romania
News

Post Muzica 17 cu Marian Cîtu

Post Muzica 17 - Marian Cîtu

Programul Post Muzica continuă cu un nou invitat: Marian Cîtu, compozitor, sound designer și performer.

Marian Cîtu a compus muzică pentru teatru, dans contemporan, performance și multimedia. Lucrează alături de artiști din SUA, Franța, Austria și România, este producătorul emisiunii IndieAir și membru al PFA Orchestra.

Emisiunea are loc online, iar detalii găsești aici.

„Sunt un mediator autodidact între material și imaterial. Compun povești ce apar și dispar odată cu decuparea unor identificatori sonori. Îmi amintesc cu mare drag audițiile facilitate de către domnul profesor Octavian Nemescu, într-o clasă mică a Conservatorului de muzică din București. Realul devine metaforă, metafora la rândul ei devine o hartă concretă pentru iluzie, iluzia devenind realitate”, spune Marian Cîtu.

By loading the content from Bandcamp, you agree to Bandcamp's privacy policy.
Learn more

Load content

„Astăzi, orașele sunt orchestre hibride ale infinitului, unde liniștea necesară ascultării, pentru mine este o utopie. De la pașii pe asfalt până la câmpurile electromagnetice generate de diferite obiecte, putem identifica oricând trei surse diferite de sunet. Cetățeanul devine astfel, un compozitor al acestui colaj involuntar, un martor al sferoidului sonor. De-a lungul și de-a latul timpului personal, am adunat câte ceva din fiecare oraș pe care l-am vizitat. Totodată, am lucrat cu instrumente electronice, din care am înregistrat diferite materiale sintetice, artificiale, reale. Devenind compoziție în timp real, post-muzica pe care o propun poate deveni muzică acusmatică, electroacustică”, adaugă Marian Cîtu aka Rufi.

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

Curatoriat de Mitoș Micleuşanu, Post Muzica e un program dedicat sunetului și artiștilor activi în zona experimentală a muzicii contemporane, produs de Rezidența BRD Scena9 și finanțat de Fundația9.

Loading...