Electronic Beats Romania
News

Post Muzica 16 - fără număr

Post Muzica 16 - fără număr

Marți, 28 aprilie, de la 8 PM are loc o nouă ediție live a programului Post Muzica, prezentat de Rezidența BRD Scena9.

Această ediție îl aduce în prim plan pe fără număr, artist român enigmatic. Totul are loc live, online, pe Youtube.

„E clar că situația n-ar fi situație (în sensul dinamic al cuvîntului) dacă n-ar scăpa de sub control. Însă înainte de a decoda mesajul cuiva, ar trebui să ne decodăm propriile sisteme de decodare. Și când te apuci să-ți decodezi decodorul, te blochezi. Poftim și situația: încearcă să decodezi blocajul cu decodorul blocat… fiindcă decodarea în sine este o hiper-encodare prin simplificare… Poftim? Exact, codurile supreme se ascund în simplitate. Neînțelesul acut se ascunde în limpezime și accesibil… Argumente? Percepția supra-rutinată, banalizarea, faptul că suntem obișnuiți cu treptele pe care le coborâm și urcăm mereu, când plecăm sau ne întoarcem… asta nu dizolvă misterul treptelor în sine, ca structură, ca sens și trimiteri.

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

Poate că ceva ce se banalizează nu-i decât o proiecție a banalizării noastre progresive? Ei bine, ce ne propune fără număr? Ce ne vom propune noi, prin felul nostru de a înțelege… Dacă de-dogmatizăm ceva, nu încercăm asta prin injectarea propriilor micro-dogme cu pretenție de noi înțelesuri și valențe. Fiindcă toate acestea, mai devreme sau mai târziu, devin și ele dogme. Iar mie nu-mi place ideea de monopol pe înțeles.În cele din urmă, nu e conceptualismul (printre altele) și o cacealma rafinată, un mecanism de supraviețuire a intelectului paranoid, într-un sistem rigidizat de convenții, control și benzi rulante? Ce poate face conceptualismul dintr-o bandă rulantă? O bandă moebius rulantă?…” Micleușanu M.

Cam așa a fost la ediția anterioară, cu dyslex, despre care am scris aici.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Curatoriat de Mitoș Micleuşanu, Post Muzica e un program dedicat sunetului și artiștilor activi în zona experimentală a muzicii contemporane, produs de Rezidența BRD Scena9 și finanțat de Fundația9.

Loading...