Electronic Beats Romania
Music

Acest playlist muzical te ajută să te concentrezi la studiu

Muzică pentru studiu

Cauți niște muzică potrivită pentru a te putea concentra mai bine atunci când studiezi? Dă scroll mai jos.

Dacă ai probleme de concentrare atunci când studiezi sau scrii, playlist-ul de mai jos îți vine în ajutor cu o selecție de 25 de compoziții instrumentale, dacă și tu tinzi să dai cărțile pe discuri.

Compozitorii care contribuie la acest playlist sunt aleși pe sprânceană, dar mare parte din ei sunt fie compozitori de muzică clasică sau de film.

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

Din păcate, acum e destul de clar faptul că efectul Mozart proclamat pe scară largă a fost un mit întocmit de mass-media; ascultând un anumit compozitor sau gen de muzică este foarte puțin probabil să îți transforme puterile intelectuale.

Deci, dacă ți-ai hrănit auzul cu sonate în speranța de a-ți mări notele la examen, acum poți să te oprești. Acest tip de conexiune între muzică și creier este o fabulă.

Cu toate acestea, psihologul Francis Rauscher, a cărui cercetare asupra muzicii și a creierului a creat întreaga nebunie cu cântatul „muzicii clasice pentru copiii nenăscuți”, spune că încă mai crede că legătura corectă dintre muzică și creier poate îmbunătăți anumite abilități cognitive pentru o perioadă scurtă de timp (aproximativ 10 minute). De asemenea, ea spune că muzica cea mai eficientă variază în funcție de persoană. Pe scurt, „dacă-l urăști pe Mozart, nu vei găsi un efect Mozart. Dacă-ți place Pearl Jam, vei găsi un efect Pearl Jam.”

Loading...