Electronic Beats Romania
News

S-a încheiat a doua ediție Pitch Control, program de mentorat destinat DJilor

Pitch Control II

Pitch Control II - Bring Your Passion On Stage a avut loc între 14 și 19 Septembrie la Atra Doftana și a adunat într-un cadru de poveste 10 DJi și producători pasionați, aflați la începutul carierei.

Toți participanții implicați au plecat cu perspective mai bune de viitor în ceea ce privește muzica, iar acest lucru nu s-ar fi putut întâmpla fără sesiunile de training pe care mentorii și echipa le-au pus la dispoziția celor selectați.

De la producătorul argentinian Alexis Cabrera am aflat că sesiunile de studio pot fi mai bune dacă îți tratezi studioul mai mult ca pe un templu și mai puțin ca pe un escape room. Indiferent că ai acces la un studio complet echipat sau produci în propriul apartament, trebuie să te pui mereu atât în postura de ascultător cât și în cea de dansator. Fiecare participant a plecat după această ediție cu un track creat sub îndrumarea lui Alexis.

Echipa Pitch Control II
Echipa Pitch Control II

„E un program extrem de bun atât pentru Dji și producători aflați la început de drum, cât și pentru cei avansați, pentru că au acces la un studio de producție complet echipat, unde pot lucra intens la producțiile lor. În plus, în cadrul panelurilor pot afla toate informațiile de care au nevoie pentru a reuși în industria muzicală, atât cea locală, cât și cea internațională”, spune Cabrera, gazda programului.

Clare Dickins – fondatoarea companiei Clare Dickins PR – a clarificat faptul că social media nu este PR-ul tău când vine vorba să te promovezi. Muzica este cea care o să facă marea parte din treabă pentru tine, daca este împachetată într-o poveste bună.

Matthias Parmentier – booking agent la agenția The Bullitt, a confirmat faptul că în spatele fiecărui DJ există o echipă mereu conectată care va găsi mijloace de a maximiza potențialul fiecărui gig.

„Odată ce ai pășit în industrie, trebuie să-ți găsești locul și să începi să lucrezi pentru a-l menține, iar acest lucru nu poate fi făcut fără să ai un public al tău”, a explicat David De Valera, fondatorul companiei Circulate.

După prima ediție, echipa Pitch Control a introdus încă o componentă destinată participanților: cea a descoperirii de sine. Cu ajutorul lui Eugen Hriscu, psihoteraput cu o experiență de peste 15 ani în realizarea de programe specifice pentru grupuri și persoane individuale. Cele trei ședințe de grup au creat un spațiu în care ideile și întrebările au fost împărtășite fără frică, cu scopul de a-i ajuta pe participanți să se raporteze mai sănătos la industrie și tot ceea ce presupune ea.

„Scopul acestui program este să identifice artiști talentați și să le ofere toate resursele de care au nevoie pentru a evolua în carieră. Evolutia lor nu se oprește după finalizarea Pitch Control, ci tocmai atunci începe munca cea mai grea”, spune Diana Coman, co-fondatoare Pitch Control.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Loading...